200 päivää Gant Ladies Openiin – ”Olisi upeaa voittaa siellä”

Ladies European Tourin kausi saatiin päätökseen joulukuun alussa, joten katseita voi kääntää jo tulevaan vuoteen. Tokion olympialaisten lisäksi edessä on naisten pääkiertueen palaaminen Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen – tarkkaan ottaen palloa tiiataan Aura Golfissa tasan 200 päivän päästä 18.6.2021.

Kausi 2020 jää mieleen monestakin syystä, mutta upeimpana niistä Sanna Nuutisen historiallinen 5.sija kiertueen kokonaisrankingissa.

”Totta kai olen tyytyväinen vuoteen. Tavoitteina oli top5-sija rankingissa ja voitto. Voitto tuli haastajakiertueelta, joten annan itselleni 1,5 pistettä kahdesta – nälkää ja tavoitteita siis jäi”, Nuutinen kertoo.

Ykköstavoitteena säilyy edelleen Tokion olympialaiset, ja sitä ennen kalenterissa on merkitty isolla kotikisa Gant Ladies Open. Aura Golfin kenttä haastavine griineineen on Nuutiselle tuttu paikka aiemmilta vuosilta. Tulisiko sieltä himottu avausvoitto pääkiertueella?

”Kotiyleisö sytyttää minut ehdottomasti, Suomessa järjestetyt haastajakiertueen kisat ovat olleet kesän parhaita viikkoja. On upeaa pelata kotimaassa, ja vielä upeampaa olisi voittaa siellä.”

Ursula Wikström aikoo huokaista hetken ennen uuden kauden starttia.

Toinen avausvoittoaan Ladies European Tourilla jahtaava on Ursula Wikström, joka on nykyisistä pelaajistamme ainoa pääkiertuetta Suomessa pelannut. Kotiyleisö tuo konkari Wikströmille ”sitä jotain extraa”.

”Ihana kun pääsee taas pelaamaan Suomessa, 10 vuotta oli pitkä aika väliä. Talissa oli aina paljon yleisöä ja tuttuja, loistava tunnelma. Pieni kisa mutta ison kisan tuntua, ainakin itselle”, Wikström muistelee.

Wikström uskoo Aura Golfin kentän sopivan hyvin naisille. Toivotaan, että suomalaiset golf-fanit pääsevät Aurassa nauttimaan vuoden 2008 tapaan suomalaisten taistelusta palkintokorokkeella. Tuolloin Minea Blomqvist-Kakko voitti, ja Ursula oli toinen.

Noora Komulainen ja ajoittain hänen caddienaan toimiva aviomiehensä Roope saavat esikoisensa huhtikuussa.

Ammattilaisten vakiokaartiin kuuluva, kahdeksan kautta Euroopan kiertueella pelannut Noora Komulainen ilmoitti viime viikolla iloisista perheuutisista. Perheen esikoinen syntyy huhtikuussa, mutta hän pitää takaportin vielä auki palata kisa-areenoille jo Turussa.

”Olen odottanut kotikisaa kahdeksan vuotta, ja valmistaudumme valmentajani kanssa niin että se olisi mahdollista. Toivotaan että pienokainen tulisi maailmaan vähän ajoissa”, Komulainen naurahtaa.

Mielenkiintoinen kysymysmerkki on maamme ykköspelaajaksi raketin lailla noussut Matilda Castren, jonka pääasiallinen työpaikka on Yhdysvalloissa LPGA-kiertueella. Kummankaan kiertueen kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu, joten jäädään odottelemaan. Pelihaluja varmasti olisi, ja suomalaisyleisö Gant Ladies Openissa ottaisi huippukauden pelanneen Castrenin vastaan raikuvin suosionosoituksin.

Kilpailun faktat:

Gant Ladies Open
-Ladies European Tourin osakilpailu, https://ladieseuropeantour.com/
-Pelataan Turun Aura Golfissa 18.-20.6.2021
-Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
-Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia
-Palkintopotti 200 000 euroa
-Suomalaisista Euroopan Tourin pelioikeus kaudella 2021 on varmuudella ainakin Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella