Ahvenanmaalla ministeriökin liputtaa golfkilpailun puolesta

Ahvenanmaa juhli 100-vuotista itsehallintoa kesäkuussa. Vierailimme saarella juhlien jälkeisellä viikolla, ja tapasimme Ahvenanmaan opetus- ja kulttuuriministeri Annika Hambruddin. Kiireiseltä ministeriltä liikeni hetki aikaa keskustella Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailusta.

Ministeri oli ollut totta kai mukana juhlimassa 100-vuotista itsehallintoa, ja hän oli vieläkin innoissaan upeista juhlallisuuksista, jotka valtasivat Maarianhaminan.

”Ne olivat todella isot juhlat meille. Suomen tasavallan presidentti ja Ruotsin kuningas olivat juhlissa mukana. Oli hienoa saada niin tärkeitä ihmisiä tänne juhlimaan kanssamme”, ministeri sanoo kiitollisena.

Ladies European Tourin kilpailua on Suomessa pelattu useaan otteeseen, viimeksi Turun Aura Golfissa kesällä 2021. Kilpailun järjestäminen Ålands Golfklubilla tuli keskusteluihin viime vuoden syksyllä, ja silloin myös ministeriöltä kysyttiin mahdollisuutta lähteä tukemaan kilpailun järjestämistä.

”Me tuemme joitain tapahtumia ministeriötasolla täällä Ahvenanmaalla, ja haluamme totta kai auttaa Ålands Golfklubia kilpailun järjestämisessä”, Hambrudd sanoo.

Ahvenanmaalla turismi on tärkeässä roolissa elinkeinoelämässä, ja Hambrudd korostaakin, että golfkilpailun avulla Ahvenanmaata halutaan esitellä turisteille.

”Haluamme saada Ahvenanmaan isommalle golfkartalle turismin kannalta. Meillä on täällä hienoja golfkenttiä, ja haluamme ihmisten tietävän niistä”, hän tiedostaa.

Ihan pelkäksi golfsaareksi Ahvenanmaa ei ole ryhtymässä, vaikka golfturisteja saarelle halutaankin. Hambrudd nostaa esille myös muita kiinnostavia asioita Ahvenanmaalta.

”Täällä saarella voi tehdä paljon muutakin kuin pelata golfia. Täällä on paljon hyviä ravintoloita, hienoa kulttuuria ja upea saaristo. Ja jos ei halua pelata oikeaa golfia, Ahvenmaalta löytyy myös 12 frisbeegolfrataa”, ministeri heittää vinkin.

Hambrudd ei ole itse golfari, vaikka viettääkin paljon aikaa golfkentän alueella. Hän nimittäin tykkää hiihtää, ja Ålands Golfklubin kenttien alueella on hyvät hiihtoladut talvisin.

”Golfkentällä on todella hyvä ravintola, jossa olen käynyt syömässä”, ministeri sanoo ja viittaa tähtikokki Michael ”Micke” Björklundin pyörittämään klubiravintolaan.

Hambrudd on iloinen siitä, että Ahvenanmaan golfturnaus on nimenomaan naisten kilpailu. Naispelaajat ovat hienoja roolimalleja nuoremmille tytöille, ministeri korostaa.

”He osoittavat, että jos haluat pelata golfia, voit tehdä sitä ammattilaisena. Golfista on tulossa tasa-arvoisempi laji myös kilpagolfin puolella.”

Kisaviikon aikana Hambrudd aikoo ehdottomasti vierailla kilpailupaikalla. Ison tapahtuman seuraaminen paikan päältä kiinnostaa häntä.

”Haluan ehdottomasti nähdä ammattilaiset pelaamassa.”