Anne-Charlotte Mora kruunattiin Ahvenanmaan kuningattareksi Suomen LET-kilpailussa 2022

Ranskan Anne-Charlotte Moran huima loppukiri nosti hänet Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailun voittajaksi. Viidelle viimeiselle reäille neljä birdieä tehneen Moran voittotulos Ålands Golfklubin Slottsbanan-kentällä pelatussa kilpailussa oli -8 (70–70–68). Ensimmäistä kertaa Ladies European Tourilla voittoa juhlinut ranskalainen kukisti tiukassa kilpailussa Ruotsin Lisa Petterssonin (-7), joka joutui toista viikkoa peräkkäin tyytymään kakkostilaan.

Mora oli lähellä jättää Ahvenanmaan kilpailun väliin, mutta hän oli heti ensimmäisestä harjoituspäivästä lähtien tyytyväinen, että hän päätti toisin.

”Tämä on niin hieno ja kaunis kenttä. Ja griinit olivat loistavat”, voittaja tunnelmoi.

Mora ei kuulunut missään nimessä kilpailun suurimpiin ennakkosuosikkeihin, sillä ennen tätä viikkoa hänen paras sijoituksensa LET:llä oli kahdeksas tila. Mutta torstain avauskierroksesta lähtien kärjen tahdissa pelannut Mora pääsi lauantaina iltapäivällä siihen tilanteeseen, josta hän oli niin moneen kertaan unelmoinut.

”Pelasin vain peliäni, ja viimeisellä viheriöllä tajusin, että tämä on voittoputti. Se oli se putti, josta olen haaveillut koko ikäni”, voitostaan 37 500 euroa ansainnut Mora hymyili vieläkin hieman epäuskoisena, että hän oli todella voittanut Ladies European Tourin osakilpailun.

Kärkikolmikon täydensi Espanjan Ana Pelaez Trivino, joka jäi kaksi lyöntiä voittajasta.

Päätösviheriön niukasti ohi menneeseen puttiin tiivistyi Ursula Wikströmin kilpailu. Kuva: Juha Hakulinen

Kotikilpailun parasta suomalaisantia oli Ursula Wikströmin jaettu viides tila tuloksella -4 (68–75–69). Edelleen ensimmäistä voittoaan hakeva Wikström ei päässyt antamaan haluamaansa painetta kärkiryhmän pelaajille, sillä puttipeli tuotti vieläkin päänvaivaa.

”Lähdin tosi heikosti liikkeelle. Tein alkuun tyhmiä bogeja. Muutaman helpon birkun jälkeen pääsin peliin mukaan, mutta en vain saanut mitään sisään, vaikka lopussa oli hyviä paikkoja”, Wikström manasi.

Wikström on aina syttynyt kotiyleisön edessä pelaamisesta, niin tänäkin vuonna.

”Loistava tapahtuma. Minä nautin pelata kotiyleisön edessä. Tämä kenttä on ihan loistava”, Wikström puki sanoiksi varmasti kaikkien muidenkin kilpailijoiden ajatukset.

Linda Osala nousi komeasti kärkikymmenikköön viimeisen päivän huippukierroksen ansiosta. Kuva: Juha Hakulinen

Päivän iloisin suomalaisnousija oli Linda Osala, joka petrasi uransa parasta LET-sijoitusta jo neljännen kerran tällä kaudella. Osala päätti kotikilpailun upeaan 68 lyönnin kierrokseen, jonka turvin hän nousi jakamaan kahdeksatta sijaa tuloksella -1 (76–71–68).

Pienen Mimosa-tytön äitinä oleminen vie Osalan arjesta suuren osan, eikä harjoittelulle jää enää niin paljon aikaa kuin ennen. Osala on kuitenkin osannut priorisoida harjoitteluaan.

”Kun treenaan, treenaan vain perusasioita. Ennen kun oli enemmän aikaa treenata, tuli treenattua kaikenlaista, mutta nyt, kun aikaa on vähemmän, on pakko keskittyä vain perusasioihin”, Osala kertoo menestysreseptinsä, joka on nostanut hänen pelinsä uudelle tasolle.

Noora Komulaisen (+3) turnaus päättyi 20. sijaan, Tiia Koivisto (+5) jakoi 28:tta sijaa, ja Emily Penttilä sekä Karina Kukkonen (+7) päätyivät sijalle 38.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken oli alusta loppuun upean Slottsbanan-kentän haasteista selviämistä, ja ne selvitti tällä kertaa parhaiten Anna-Charlotte Mora. Ålands Golfklubb hoiti järjestelyt komealla tavalla 150 vapaaehtoisen voimin, joten pelaajat ja varsinkin lauantaina paikalla ollut runsaslukuinen yleisö pystyivät nauttimaan kilpailutapahtumasta.