— Kenttäesittely —

Pickalan kolme ainutlaatuista ja luonteeltaan erilaista 18 reiän kenttää ovat kuin Etelä-Suomi pienoiskoossa. Ladies Open by Pickala Rock Resortin peliareenana on niistä Park.

PARK, PAR 72 | SUUNNITELLUT REIJO HILLBERG

Mestaruusmittoihin viritetty Park tarjoaa haastetta vaativallekin pelaajalle. Taaimmaiselta lyöntipaikalta pelattuna se on yksi Suomen pisimmistä golfkentistä. Puistomainen luonne ja osin vanha puusto maisemoi kenttää ja tuo sen komeuden esille. Ensimmäiset yhdeksän reikää tarjoavat tilaa ja avaruutta. Takaysillä mennään metsäisemmissä maisemissa ja samalla väylät kapenevat ja korkeuserot lisääntyvät. Peli ei todellakaan ole ohitse ennen kahta viimeistä reikää – varsinkin kuuluisa 17, nyt tosin jo hieman helpotettuna jakaa pelaajat voittajiin ja häviäjiin. Yksi Pickalan ikonisista maisemista on Parkin viimeinen reikä. Se laskeutuu vanhojen puiden ja suihkulähteen reunustamana päätyen klubirakennuksen edustalla sijaitsevalle viheriölle.

Ladies European Tourin kilpailujohtaja Davide Lantos kävi tutustumassa kenttään jo marraskuussa, ja oli vaikuttunut Pickala Golfin kokonaisuudesta fasiliteetteineen. Laatutaso ja henkilökunnan ammattimaisuus kävivät selviksi lumen osin peittäessä maatakin.

”Suomessa kenttien hoitotaso on erittäin korkealla paikasta riippumatta. Uskon, että kolmas vuotemme Suomessa tulee olemaan samanlainen menestys kuin aiemmatkin – nyt olosuhteet ovat kirjaimellisesti Suomen suurimmat”, Lantos summasi.

Varsinainen kenttävisiitti pidetään toukokuussa, ja silloin päätetään lopulliset tiipaikat ja nuotitus. Lantosin mukaan Park tullaan virittämään yhdeksi kiertueen pisimmistä kentistä, alustava arvio on 6020 metriä. 

PARKIN KENTTÄOPAS