Belgian LET-kilpailussa kauden parastaan esittänyt Linda Osala: ”Olen erittäin tyytyväinen viikkoon”

Rajoitetulla pelioikeudella Ladies European Tourilla tällä kaudella pelaava Linda Osala onnistui komeasti Belgiassa pelatussa LET-kilpailussa. Yhteistuloksen -3 pelannut Osala jakoi Patricia Isabel Schmidtin voittamassa Belgian Ladies Openissa 16. sijaa. Hyvä sijoitus oli hänelle tärkeä loppukauden pelejä ajatellen.

Osalan kesäkuun kilpailusuunnitelmat olivat jo nimittäin lyöty lukkoon, mutta niiden lopullinen varmistus meinasi mennä viime tippaan.

”Huomasin alkuviikosta, että jos en pelaa hyvin täällä, en pääse Saksan ja Tsekin kisaan. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun sinne oli jo lennot buukattuna”, Osala nauroi kesäkuussa pelattavien kilpailujen kanssa käytyä jännitysnäytelmää.

Nousujohteisesti kilpailussa esiintynyt Osala paransi viikonlopun kierroksilla tuloskuntoaan aina parilla lyönnillä edellispäivän esityksestä. Espanjassa asuvan Osalan kierrostulokset olivat 73–71–69.

”Treenit ovat kotona sujuneet aika mallikkaasti, mutta kyllähän se aina jännittää, saako sitä kisassa irti.”

Yksi ilonaihe Osalan pelissä nosti erityisesti hymyn huulille.

”Tämä viikko meni ilman yhtään kolmiputtista”, Osala iloitsi viheriötyöskentelynsä laatua.

Kilpailun toinen suomalaisonnistuja oli Noora Komulainen, joka jakoi Osalan kanssa 16:tta sijaa. Myös Ursula Wikström (-2) sijoittui top-25:een.

Siinä missä kauden toisen LET-kisansa pelannut Osala oli esitykseensä tyytyväinen, ei Komulaiselta irronnut ihan niin leveää hymyä.

Avauskierroksen 69 lyönnin jälkeen kärkikamppailussa mukana ollut Komulainen nimittäin pelasi Osalaan nähden käänteisesti: lauantaina 71 ja sunnuntaina 73 lyöntiä.

”Pettynyt olen tämän päivän esitykseen. Jossain vaiheessa viikkoa olo oli sellainen, että voisi pelata hyvin. Se jäi vielä odottelemaan”, Komulainen harmitteli.

Komulainen oli tyytyväinen 54 reiän kilpailun 27 ensimmäiseen reikään, mutta sitten ote hieman kirposi.

”Kenttä on täällä simppeli, jos osuu väyliin. Mutta raffit on tosi tiukat. Tänään tein alussa muutaman tosi hyvän parin, mutta en saanut onnistumisia par-vitosilla. Muutenkin peli tuntui takkuiselta.”

Komulaisen ei tarvitse kuitenkaan odottaa ensi vuoteen, että hän pääsee kokeilemaan Naxhelet Golf Clubin selättämistä uudelleen, sillä hän pelaa maanantaina samalla kentällä US Openin karsinnan. Samaan karsintakilpailuun suomalaisista osallistuu myös Elina Nummenpää.