”Golf on tyylilaji”, sanoo Gantia maahantuova Lars Lönnqvist

Gant Ladies Open -viikon tiistai oli omistettu Gantin isännöimälle Pro-Am-tapahtumalle. Suomen Gant on yhtä kuin brändiä maahantuova Pro Fashion Oy ja sen takana oleva Lars Lönnqvist, Aura Golfin luottokumppani.

”Yhteistyö alkoi 1985. Sen jälkeen on tehty yhdessä joka vuosi jotain”, kertoo Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere.

Matkan varrelle on mahtunut muun muassa Nordic Leaguen ja Finnish Golf Tourin osakilpailuja, yhdet yhdessä järjestetyt SM-kisat ja kiitosta kerännyt Challenge Tour -tapahtuma. 

Nyt on vuorossa ensimmäinen pääkiertuetason kilpailu. 36 vuodessa on tehty pitkä matka ensimmäisestä Gant Openista, kotimaisille amatööreille järjestystä korkeatasoisesta yhden päivän mittaisesta kilpailusta.

Kovin monta yhtä pitkää kumppanuutta kotimaisesta urheilusta tuskin löytyy, lajiin katsomatta.

”Suomen ja Euroopan paras sponsori – the One and Only”, kiitteli Pere omissa tervehdyssanoissaan tapahtumaa virallisesti liikkeelle polkaistaessa.

Lönnqvistin mukaan golfilla ja Gantilla on paljon yhteistä. Brändi on kuin luotu elämäntapaan, joka yhdistää golfin, purjehduksen ja tenniksen kaltaisia aktiviteetteja. Rento tyylikkyys, casual look, on yhtä kotonaan niin golfkentällä kuin sen ulkopuolellakin, vaikka varsinaista golfmallistoa Gant ei ole lähtenyt rakentamaan.

Laatu on Lönnqvistin mukaan Gantille kaikki kaikessa. Huippumateriaalit ja muu tekninen laatu on perusta, jolle viimeistelty esteettisyys rakentuu. Design pitää huolen myös hyvän istuvuuden takaavasta mukavuudesta.

Tuotteet on myös tehty kestämään, mikä on yksi osa kestävän kehityksen mukaista laajempaa ajattelua.

”Siinäkin olimme liikkeellä jo eturintamassa”, Lönnqvist kertoo. ”Kestävyys on vahvasti yhtiön DNA:ssa, se ei ole mitään päälleliimattua.”

Yhteisiä projekteja on vuodesta 2006 lähtien tehty muun muassa Robert Kennedy juniorin Waterkeeper Alliancen, Jacques Cousteaun perinnönvaalijoiden ja Jane Goodall Instituten kanssa.

Naisten golfin ja rytmisen voimistelun Lönnqvist sanoo olevan esteettisyydessään erityisen lähellä sydäntään.

”Naisgolfin huipulla golf on todellinen tyylilaji. Ammattilaiset ovat täysiverisiä urheilijoita ilman lieveilmiöitä.”