Helsingborg Openin päätöspäivänä peräti 40 sijaa tuloslistalla noussut Noora Komulainen: ”Tänään oli tosi kiva päivä töissä!”

Lauantain parhaan kierrostuloksen, 66, pelannut Noora Komulainen (-2) oli viikonvaihteen iloisin suomalaisonnistuja Ladies European Tourilla. Helsingborg Openin 15:s sija on kokeneen Komulaisen kauden toiseksi paras sijoitus LET:llä.

Kierrostuloksin 75–73 kilpailunsa käynnistänyt Komulainen oli lauantain huippuonnistumisen jälkeen iloisissa tunnelmissa.

”Oli tosi kiva päivä töissä!” viimeisten joukossa cutin läpäissyt ja päätöspäivänä 40 sijaa tuloslistalla nousua tehnyt Komulainen hihkui.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Komulaisen tunnelmat eivät olleet kuitenkaan ihan niin hienot, mihin ne lopulta päivän aikana kääntyivät. Epävarma tunne kalvoi mieltä vielä ennen starttia.

”Aamulla rangella tuntui, että pallot lähtevät mihin sattuu. Kentällä se jotenkin silti tuntui stediltä heti alusta asti.”

Komulainen sai peliinsä apuja valmentajaltaan Petteri Nykyltä, joka oli suojattinsa tukena alkuviikosta.

”Sain sieltä hyvää muistutusta tiettyihin teknisiin juttuihin”, Komulainen kiitteli valmentajaansa.

Rajoitetulla pelioikeudella kauteen lähtenyt Komulainen on pelannut viime viikkoina ahkerasti, ja peli on mennyt selkeästi eteenpäin. Mutta järki on kuitenkin pidettävä mukana, ettei kisoja tule liikaa.

”Nyt on luvassa väliviikko kotona. Vedin neljän viikon putken, ja lepo ja treenit tulevat nyt hyvään saumaan”, Komulainen sanoi.

Komulaisen kanssa samalle sijalle päätynyt Tiia Koivisto antoi itselleen tunnustusta, kuinka hän pelasi nihkeän avauskierroksen jälkeen. Todella tahmea 78 lyönnin kierros sai seurakseen loistavat 67 ja 69 lyönnin esitykset.

”Tällä kaudella on ollut vaikeuksia keskittymisen kanssa, ja olin taas ensimmäisellä kierroksella ihan unessa. Kaksi viimeistä rundia oli tosi hyvää peliä.”

Cut-rajan selvitti tällä viikolla peräti kuusi suomalaista. Linda Osala (+2) oli 35:s, Ursula Wikström ja Elina Nummenpää (+4) jakoivat 46. sijaa, ja Sanna Nuutisen (+5) sijoitus oli 56:s.

Kilpailun voittoon pelasi kotiyleisön iloksi Lisa Pettersson tuloksella -11.