Kansainvälinen LET-kilpailu nostaa Siuntion kartalle

Siuntion kunta on riemuissaan siitä, että Ladies European Tourin Suomen osakilpailu, Ladies Open by Pickala Rock Resort, järjestetään Siuntion Pickala Golfissa 29.6.–1.7. Kansainvälinen naisten ammattilaiskilpailu on yksi Siuntion tämän vuoden suurimpia tapahtumia, ja katsojia väylien varrelle odotetaan useita tuhansia. Media-arvoa ja näkyvyyttä nostaa kansainvälinen tv-signaali.

Etelä-Siuntiossa meren äärellä sijaitseva palkittu Pickala Golf on Pohjoismaiden suurin golfkeskus ja kunnan ylpeyden aihe. Siksi kunnalle on luonnollista tukea LET-kisaa yhtenä pääyhteistyökumppanina.

– Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus pienelle kunnalle saada nimeään esille. Kaikki kunnat kilpailevat keskenään huomiosta ja etenkin asukkaista sekä yrityksistä. LET on Siuntiolle erinomainen tapa lisätä kunnan tunnettuutta ja viehätysvoimaa, sanoo Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

Yleisöllä on ilmainen pääsy tapahtumaan, joka on loistava mahdollisuus päästä seuraamaan huipputason golfia keskellä Suomen kauneinta kesää. Kilpailun tunnuslauseeseen, ”Koe kesän suurin golfjuhla”, uskotaan täysin rinnoin. Sijainti pääkaupunkiseudulla mahdollistaa suuren yleisön, ja parkkipaikkahaastetta ratkotaan järjestetyillä kisabusseilla Espoosta ja Kirkkonummelta sekä ilmaisilla shuttle-kuljetuksilla lähistön parkkialueilta.

Mainio tilaisuus tutustua Siuntioon

Samalla kävijöillä on mainio tilaisuus tutustua myös Siuntioon, sillä kilpailun aikana järjestään Tule Siuntioon -päivät 29.6.–1.7. Tule Siuntioon- päivillä voi tutustua Siuntion keskeisiin teemoihin ja paikkoihin, kuten kunnan läpi virtaavaan Siuntionjokeen vaikka melomalla, upeaan keskiaikaiseen kirkkoon sekä ympäristössä maatalouden muokkaamaan kulttuurimaisemaan kartanoineen ja torppineen.

Jos kisan jännittävästä tiimellyksestä ei malta lähteä, on Siuntion kunnalla oma näyttelyosasto myös pääkallopaikalla Pickala Golfissa. Siuntion näyttelyosastolla voi tutustua Siuntioon lähemmin ja pyöräyttää Siuntion onnenpyörää. Osaston edustalla on lepotuoleja, joissa voi lepuuttaa jalkoja ja ottaa rauhallisesti.

Aivan Siuntion näyttelyosaston vieressä on siuntiolaisten lähituottajien myyntikojuja. Paikalla ovat ainakin hunajantuottaja Siuntion Mehiläistarhat, kauniita puisia koruja valmistava Oksakoru ja nuorten keksileipureiden Crumbsly sekä torstaina myös paikallinen Bakgården-leipomo.

Siuntiossa voi yhdistää golfin ja asumisen

LET-kisan ennakoidaan tuovan alueelle valtavan yleisömäärän ja saavan paljon kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä mediassa. Pelkästään kansainvälinen tv-signaali näkyy yli 200 miljoonalle ihmisille. Suomessa kilpailu näkyy Ruutu-palvelussa ja Ylellä. Kunta haluaa luonnollisesti ottaa kaiken irti julkisuudesta.

– Odotamme, että Siuntio näkyy ja kuuluu kauas. Toivomme tietysti, että näkyvyys lisää kiinnostusta vierailuihin ja asumiseen Siuntiossa, ja miksei myös yrittämiseen pidemmällä aikajänteellä, Juha-Pekka Isotupa jatkaa.

Golf on Siuntion kunnalle tärkeä vetovoimatekijä. Golfarit tuntevat Pickala Golfin ja sen laajat, vaihtelevat kentät ovatkin hyvä syy tulla Siuntioon vähintäänkin käymään.  Moni golfari onkin päättänyt jäädä ja asettunut asumaan Störsvikiin, kävelymatkan päähän golfkentistä. Mahdollisuudet perustaa koti alueelle paranevatkin lähivuosina, kun Pickala Rock Resortin asuinalue rakentuu golfkenttien väliin.

– LET-kumppanuus on oiva tilaisuus laajentaa kunnan kansainvälistä imagoa. Sijaitsemme pääkaupunkiseudun kyljessä ja olemme muuttovoittoinen kunta, Juha-Pekka Isotupa sanoo.

Kunnanjohtaja harrastaa itsekin golfia ja ymmärtää lajia kokonaisuutena. Hän sanoo, että LET-kumppanuus tarjoaa valtavan potentiaalin kunnalle.

– Emme tietenkään voineet olla hyödyntämättä tapahtumaa, joka kerää valtavasti julkisuutta ja yleisöä, hän toteaa lopuksi.

Lue lisää: tulesiuntioon.fi/

#LETsRockPickala