Katsojan opas Gant Ladies Openiin

Kaikki golfista kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan huippugolfia paikan päälle Ruissaloon. Kilpailua voi seurata maksutta koko kilpailuviikon ajan, myös harjoituspäivinä. Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus saada ensituntumaa lajiin myös ei-golfareille.

Tapahtumassa noudatetaan vallitsevia koronaohjeistuksia, ja terveysturvallisuus huomioidaan kaikessa toiminnassa. Ajankohtaisista ohjeista tiedotetaan Gant Ladies Openin sivuilla ja kilpailutapahtumassa. Alueelle tullessa yleisöä ohjeistetaan sekä turvallisuudesta että liikkumisesta. On tärkeää pitää turvavälit oman seurueen ulkopuolisiin henkilöihin ja käyttää maskia, jos se ei ole mahdollista. Sisätiloissa katsojia pyydetään aina käyttämään maskeja.

Kentällä kilpailua seuratessa pätevät samat ohjeet kuin tavallisellakin golfkierroksella, eli huolehditaan turvallisuudesta ja annetaan pelaajille keskittymisrauha. Liikkuminen tapahtuu kentän ja väylien reuna-alueilla opasteita ja toimitsijoiden ohjeita noudattaen. ”Fore” huudettaessa on tärkeä suojata pää. Kännykkä voi olla mukana äänettömällä tunnelmien taltioimista ja livescoren seuraamista varten. Pelaajien lyödessä lähellä pyritään olemaan liikkumatta ja puhumatta. Suorituksille saa taputtaa!

Ruokailu

Aura Golfin klubi on varattu kilpailun ajaksi pelaajien käyttöön, mutta klubin alakerran wc-tilat ovat yleisön käytettävissä. Kentältä löytyy myös useita siirrettäviä wc:tä.

Kisapäivinä yleisö voi ostaa virvokkeita ja syötävää klubin edessä olevalta terassialueelta. Kentällä yleisöä palvelee myös kentän normaali väyläkioski 2.väylän ja 6.griinin välissä, 16. griinin takana oleva makkarapiste katsomon vieressä sekä jäätelökioski.

Saapuminen

Aura Golf sijaitsee Ruissalon saarella ikivanhojen tammilehtojen keskellä vain 11 km päässä Turun keskustasta.

Katsojia suositellaan käyttämään kätevää bussiyhteyttä Turun keskustasta Ruissaloon, bussipysäkki sijaitsee aivan Aura Golfin portilla. Fölibussin numero 8 vuorovälejä tullaan kilpailun aikana 15.-17.7. tihentämään aamupäivisin klo 9.00-12.00 sekä iltapäivällä klo 15.00-17.00 normaalista puolesta tunnista 15 minuuttiin. AIKATAULU TÄSTÄ

Ruissaloon pääsee myös loistavia pyöräteitä pitkin. Polkupyörien säilytys tapahtuu bussiparkissa yläparkkipaikan reunassa.

Parkkitila alueella on rajallista. Yleisön autojen parkkipaikka sijaitsee kenttäalueen läheisellä Kallanpään peltoaukealla, opastus ja viitat Ruissalon puistotieltä. Ruissalon puistotien liikennettä tarkkaillaan, joten nopeusrajoituksia kannattaa noudattaa.

Käytännön vinkkejä kisan seuraamiseen

  • Voit seurata suosikkipelaajiasi peliryhmän mukana kulkien tai vaihtoehtoisesti valita yhden paikan, josta näkee tapahtumia useilla väylillä. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi kisan pelijärjestyksessä 2.tiiauspaikan vieressä oleva väyläkioski ja 18.viheriön seutu rangen takana. Katsomoita on kaksi kappaletta, yksi 18.viheriön ympärillä ja toinen 16.griinin takana.
  • Kiikarit ovat hyvä apuväline tapahtumien seuraamiseen kauempaankin.
  • Suomen kesä voi yllättää – varaudu aurinkorasvan lisäksi myös mahdollisiin epävakaisiin sääolosuhteisiin sateenvarjolla tai pitkähihaisella.
  • Aura Golfin harjoitusalueet ovat kompaktit, eikä yleisöllä ole pääsyä niille kisa-aikana.
  • Valtaosa kenttäalueesta soveltuu liikkumiseen (suuripyöräisten) lastenrattaiden kanssa.
  • Kenttäalueen karttoja on esillä tapahtumassa, ja se löytyy myös Gant Ladies Openin kenttäesittely-sivulta.