Keniassa Ladies European Tour -kauden käynnistävä Sanna Nuutinen: ”Yritän tulla tämän kauden aikana paremmaksi golfariksi”

Kolmekymmentä kilpailua käsittävä Ladies European Tourin kausi 2023 käynnistyy tällä viikolla Keniassa. Kauden aikana kiertue piipahtaa Euroopan ja Afrikan lisäksi myös Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa, joten varsin kansainvälinen kausi on LET-pelaajilla tiedossa.

Ladies European Tourilla on tänäkin vuonna paljon suomalaisväriä. Mielenkiintoisena paluumuuttajana nähdään Sanna Nuutinen, joka pelasi viime kaudella LPGA Tourilla mutta palaa täksi kaudeksi vanhalle työpaikalleen LET:lle.

Kaudella 2021 LET:n rahalistalla neljänneksi sijoittunut Nuutinen lähtee hakemaan uutta nousua uralleen kankeasti sujuneen viime kauden jälkeen. Paluu tutulle kiertueelle on helppoa.

”Onhan tämä tuttu ympäristö, tuttuja golfkenttiä ja tuttuja ihmisiä. Täältä olisi tarkoitus hakea vauhtia ja palata LPGA Tourille”, Nuutinen kertoo Kenian-kilpailun alla.

Nuutinen tähyää takaisin parrasvaloihin uuden valmennustiimin tuella. Valmennusvastuu on siirtynyt David Da Silvalta Niklas Dahlgrenille. Hänellä on hyvä tunne tulevasta.

”Yritän tulla tämän kauden aikana paremmaksi golfin pelaajaksi, ja se vie minut sille tourille, missä minun kuuluu pelata. Minulla on uusi valmennustiimi, ja odotan, että sen tiimiin kanssa saamme vietyä pelin uudelle tasolle.”

Ladies European Tourilla menestymään tottunut Nuutinen on hankalassa tilanteessa, sillä hänen pelimahdollisuutensa tällä kaudella ovat tiukassa. Hänen kategoriallaan ei päästä isoimpiin kilpailuihin, vaan pelimahdollisuudet ovat kutsujen ja totta kai onnistuneiden peliesitysten tuoman rankingin parantumisen varassa. Keniaan ja ensi viikolla Marokossa käytävään kilpailuun Nuutinen sai kutsut.

Nuutinen näkee kuitenkin itsellään mahdollisuuden palata takaisin Yhdysvaltoihin, jossa hän viime kauden pelasi.

”Tavoitteenani on saada peliä kuntoon ja palata LPGA:lle mahdollisimman nopeasti. Tulen tällä kaudella pelaamaan LPGA:lla, kun minulla on vielä status sinne. Pääsen pelaamaan muutaman kisan siellä, ja ne kisat on jo laitettu kalenteriin”, viime kaudella parhaimmillaan 12:nneksi LPGA Tourin kilpailussa sijoittunut helsinkiläinen sanoo.

Kotikisalla iso rooli

LPGA-kisojen lisäksi Nuutinen on ympyröinyt kalenteristaan isolla tussilla kesäkuun viimeisen viikon. Silloin pelataan Suomen LET-kilpailu, Ladies Open by Pickala Rock Resort.

Nuutiselle juhannuksen jälkeiselle viikolle sijoittuva kotikilpailu on enemmän kuin mieleinen tapahtuma.

”Pickalan kotikisa tulee aikataulullisesti tosi kivaan paikkaan, kun pääsee keskikesällä viettämään aikaa Suomessa. Ainahan kotikisa on kiva pelata.”

Kaudella 2023 Ladies European Tourilla pelaa Nuutisen lisäksi totta kai monta muutakin suomalaispelaajaa. Viime kaudella uransa avausvoiton ottanut ja kokonaiskilpailussa komeasti 12:nneksi sijoittunut Tiia Koivisto sekä 20:nnen kautensa LET:llä käynnistävä Ursula Wikström pääsevät pelaamaan kattavalla pelioikeudella koko kauden.

Noora Komulainen, Niina Liias, Elina Nummenpää ja Linda Osala pelaavat sellaisilla kategorioilla, jotka takaavat heille pääsyn noin puoleen kauden kilpailuista. Nuutisen, Emilia Tukiaisen ja Emily Penttilän pelimahdollisuudet tulevat olemaan tätäkin rajallisemmat.

Torstaina käynnistyvään Magical Kenya Ladies Openiin heistä osallistuvat Nuutinen, Koivisto, Wikström, Komulainen ja Liias.