Koko perheen voimin

Suomalaispelaajat Noora Komulainen ja Linda Osala ovat Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken –kilpailussa koko perheen voimin. Molemmilla on vuoden ikäiset tyttärensä Elli ja Mimosa kanssaan Ahvenanmaalla, ja aviomiehet Roope ja Oskar hoitavat caddien hommia.

Komulainen ja Osala saivat tyttärensä vain kahdeksan päivän erolla viime vuoden huhti-toukokuussa, joten he ovat hyvin samankaltaisessa tilanteessa. Vertaistuki on ollut tärkeässä roolissa uuden äärellä.

Paluu Tourille ja ammattilaisgolfariksi kansainvälisille kentille ei olisi onnistunut ilman vahvaa tukea lähipiiristä. Molemmat matkustavat perheidensä kanssa aina kun mahdollista, mutta sekä puolison että isovanhempien apu on välttämätöntä paletin pyörittämiseksi.

”Elämä on nyt ehdottomasti erilaista. Se on ollut rankkaa. Olen pelannut melko paljon tänä vuonna, joten olen myös ollut poissa melko paljon. Nautin golfin pelaamisesta tällä hetkellä uudella tavalla. Ennen äitiyttä kyse oli minusta ja golfistani, mutta nyt Elli on tärkein – se tuo huonoihinkin kierroksiin uudenlaista näkökulmaa”, Komulainen sanoo.

Osala nyökyttelee ymmärtävästi.

”Yritän varmistaa, että hän voi olla kanssani joka toinen viikko, jotten ole poissa pidempään kuin viikon kerrallaan. Toivon myös inspiroivani – en tiedä moniakaan pelaajia, joilla olisi lapsia uran aikana Nooran, Ursulan ja Minean lisäksi. Kaikki kiertueella ovat kuitenkin olleet erittäin mukavia ja haluavat leikkiä tyttöjen kanssa.”

Komulaisen aviomies Roope toimi aiemmin usein hänen caddienaan maailmalla, mutta jää nyt useimmiten kotiin hoitotehtäviin. Kotikisan viikolla apuun on värvätty myös isovanhemmat, joten sekä Komulainen että Osala saavat puolisot kantamaan mailojaan. Sekin tekee kotikisaviikosta erityisen.

”Perheen tuki on erittäin tärkeää. Isovanhempien ja aviomiesten tuki on ainoa syy, miksi voimme jatkaa pelaamista”, Komulainen tiivistää.

Elli (vas.) ja Mimosa ovat tottuneet leikkimään golfkentällä. Kuva: Tristan Jones

Suomen viime vuoden kotikisa GANT Ladies Open oli Komulaisen ensimmäinen turnaus Ellin syntymän jälkeen, ja hän sijoittui erittäin vakuuttavasti 15.sijalle. Hän pelasi kaksi muuta kilpailua viime vuonna, ja tämä on hänen 16. lähtönsä LETillä vuonna 2022. Hänen paras yksilökohtainen sijoituksensa on ollut 11. sija Joburg Ladies Openissa, mutta hän on kerännyt menestystä myös Aramco Team Series -tapahtumissa sijoittuen kerran kolmanneksi Bangkokissa ja voittaen voitti Sotograndessa kaksi viikkoa sitten joukkuetoveriensa Jessica Kordan, Tereza Meleckan ja Malcolm Borwickin kanssa.

Myös Osala palasi kentille GANT Ladies Openiin Suomeen, ja tämän viikon kotikisa on hänen seitsemäs esiintymisensä LETillä vuonna 2022. Hän pelasi tyttönimellään Henrikssonilla aiemmin, kunnes juhli häitä toukokuussa. Osalan tämän vuoden paras tulos tuli, 19.sija, tuli viime viikolla Skaftö Ladies Openissa, joten hän kokee pelinsä menevän oikeaan suuntaan.

Molemmat pelaajat odottavat innolla kotiyleisön edessä pelaamista ja ovat innokkaita tekemään tyttärensä ylpeiksi, kun he muistelevat tätä historiallista viikkoa ja LET:n ensimmäistä Ahvenanmaan vierailua. Katso lisää videolta!