Ladies European Touria pelataan Ahvenanmaalla syyskuussa 2022

Golfin ystävät saivat seurata uskomatonta spektaakkelia ja golfjuhlaa viime heinäkuussa Ruissalossa, joten ei liene yllätys, että jatkoa seuraa. Ladies European Tourin Suomen osakilpailu Finnish Ladies Open pelataan 1.-3.9.2022 Ålands Golfklubilla, Kastelholmassa Ahvenanmaalla. Kilpailun palkintopotti on 225 000 euroa. Suomen Golfliiton promoottorisopimus kiertueen kanssa antaa option järjestää kilpailu myös vuodelle 2023.

”Tämä vuosi oli yksinkertaisesti upea, ja unelmien täyttymys monin tavoin. Kiinnostus kilpagolfiin ja LET-kisaa kohtaan ovat korkealla, ja Golfliitolla on vahva visio ja halu mahdollistaa kansainvälinen tapahtuma tulevaisuudessakin. Haluamme olla edelläkävijä naisten huippu-urheilun edistämisessä. Kilpailun järjestämisen kipinänä toimii myös Golfliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti myös kaikille yhteistyötahoille”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen kertoo.

Golfliitto on allekirjoittanut vuoden 2022 osalta järjestelysopimuksen Ålands Golfklubin kanssa, jonka ansiosta naisten huippugolfia nähdään ensi vuonna kauniissa Ahvenanmaan saaristossa Kastelholman linnan mailla. Kenttänä toimii Slottsbana, joka on kerännyt ylistystä vuosi sitten valmistuneista uudistuksistaan ja on valmis näyttämään kyntensä myös kansainvälisen tason kisakenttänä.

”Ålands Golfklubille mahdollisuus toivottaa Ladies European Tourin osakilpailu tervetulleeksi on suuri kunnia, ja selvä todiste että panostukset kentän uudistamiseen ovat olleet oikeita. Tämä kilpailu nostaa Ahvenanmaan haluttujen golfkohteiden joukkoon myös kansainvälisille vieraille”, kertoo Ålands Golfklubin puheenjohtaja Mikael Mörn.

Myös Ladies European Tour on erittäin tyytyväinen, että Suomen kisa saa jatkoa. Suomalaispelaajat ovat olleet kovassa nosteessa kiertueella, ja Sanna Nuutinen on noussut jo kestomenestyjäksi.

”Olemme ilahtuneita päästessämme kilpailemaan ensimmäistä kertaa suurenmoiselle Slottsbanan kentälle Ahvenanmaalle ensi vuonna. Kiertueen paluu Suomeen nyt heinäkuussa oli erittäin menestyksekäs, ja oli äärimmäisen jännittävää nähdä, kuinka kotiyleisön suosikki Matilda Castren vei voiton ennen kuin hänestä tuli ensimmäinen suomalainen pelaaja Euroopan Solheim Cup -joukkueessa. Vilpittömät kiitoksemme Suomen Golfliitolle naisten golfin tukemisesta sekä avusta vahvojen roolimallien kehittämisessä. Minulla ei ole epäilystäkään, että tämä kansainvälinen turnaus vaikuttaa jatkossakin myönteisesti golfin suosioon Suomessa”, Ladies European Tourin toimitusjohtaja Alexandra Armas kertoo.

Yhteistyökumppanit kisan tukijalka

Naisten pääkiertueen pelaaminen Suomessa ei onnistuisi ilman sitoutuneita ja intohimoisia yhteistyökumppaneita. Tapahtuman talouden ja laadukkaan toteutuksen turvaamiseksi tehdään jatkuvasti varainhankintaa eri muodoissa sekä Golfliiton että Ålands Golfklubin toimesta. Kilpailun nimikkokumppanuus vahvistuu loppusyksyn aikana. Suunnitelmissa on televisioida tapahtuma kansainvälisellä signaalilla, mikä toki vaatii onnistunutta varainhankintaprosessia.

Kun kyseessä on näinkin mittava kansainvälinen tapahtuma, suunnataan katseita myös erityisavustuksia myöntävän Opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan, joka osaltaan oli mahdollistamassa ja tukemassa tämän vuotista LET-tapahtumaa Turussa.

Paikallisesti erittäin suuri merkitys on Ahvenanmaan hallinnon ja matkailuelinkeinon tuella. Urheilun suurtapahtuma elävöittää houkuttelevaa matkailukohdetta entisestään. Kisaprojektin tiimoilta harkitaan yhteishankkeena yleisölle suunnatun räätälöidyn golflomaristeilyn järjestämistä.

”Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan Ahvenanmaalle, joka on monipuolinen kohde Itämeren keskellä. Täällä voi kokea golfia lähellä merta, viihtyisää majoitusta ja paikallisia makuja. Ahvenanmaalla olet kuin kotonasi mutta ulkomailla”, sanoo Visit Ålandin toimitusjohtaja Lotta Berner Sjölund.

Kilpailu innostaa tulevia huippupelaajia

Urheilullisten tavoitteiden lisäksi Ladies European Tour -kilpailun jatkamisella on luonnollisesti merkitystä myös lajipromootion kannalta. Kotikisan medianäkyvyys oli merkittävää, minkä kruunasi Matilda Castrenin voitto kotiyleisön edessä ja sen mahdollistama valinta Solheim Cup -joukkueeseen. Upeista esikuvista ei ole pulaa, sillä parin viime vuoden aikana suomalaiset kilpagolfarit ovat menestyneet laajalla rintamalla ja napanneet huippusijoituksia sekä ammattilaisissa että amatööreissä. Etenkin naisten puolella tilanne on ennennäkemättömän hieno.

”Tähän olemme tähdänneet – suomalainen pelaaja on top50 maailmassa. Loistavien pelisuoritusten lisäksi pelaajamme ovat upeita esikuvia nuorille ja innoittajia uusille lajista kiinnostuneille. Kotikisan ansiosta sekä katsojilla että medialla on mahdollisuus tutustua eturivin pelaajiimme lähietäisyydeltä”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö ja kilpailun vastaava promoottori Juha Juvonen kertoo.

Ensi vuoden syyskuussa Castrenin temppua koittaa varmasti toistaa koko LET-kaarti.

 Lisätietoja antavat:

Juha Juvonen, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö
+358 40 561 5863 / juha.juvonen@golf.fi

Mikael Mörn, Ålands Golfklubin puheenjohtaja
+358 40 769 2894 / mikael.morn@alandsbanken.fi

Matilda Castren tuuletti onnistumistaan kotiyleisön hurratessa heinäkuussa Gant Ladies Openissa. Kuva: Tomi Natri