LET:in kilpailunjohtaja vaikuttui Park-kentän vihreydestä – ”It’s good already and will be really good”

Kevät ei ole vielä ehtinyt vaihtua kesäksi ja golfkausi on näin huhtikuun lopussa vasta aluillaan, mutta Ladies European Tourin Suomen kotikisaan, Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailuun, on enää tasan kaksi kuukautta.

Kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.–1.7. pelattavassa kilpailussa kiertueen organisaatiota johtaa kilpailunjohtaja Davide Lantos, kuten aiemmissakin Suomen kisoissa. Lantos saapui vappua edeltävänä perjantaina hiomaan yksityiskohtia Pickalaan, jossa juhlittiin samalla myös Park-kentän avautumista.

Kaikkien LET-kisojen osalta käydään Tourin puolelta läpi sama prosessi, johon kuuluu muutamia kenttätapaamisia, tarvittaessa kentänhoidon tukipalveluita sekä luonnollisesti useita suunnittelupalavereita etäyhteyksin. Pickala Golfissa Lantos kävi tutustumassa ensimmäisen kerran viime marraskuussa, mutta silloin yllättänyt lumipeite rajoitti kentällä liikkumista.

Tällä kertaa kenttä onneksi loisti vihreyttä ja elinvoimaa. Lantos sai kenttäkierrokselle mukaansa Pickala Golfin kenttämestari Markus Suojoen, Golfliiton asiantuntija Mika Wikströmin sekä tekniikasta vastaavan Ilpo Nurmisen. Visiitin tarkoitus oli tutustua Park-kenttään ja viheriöihin tarkemmin, kirjata täytyykö jotain erityistä huomioida ja lyödä lukkoon kentän setup mittoineen. Tämän perusteella kenttähenkilökunta pystyy esimerkiksi säätelemään tiipaikkojen tai griinien kulutusta alkukaudesta ja etenkin lähempänä kilpailua.

Suojoki tiimeineen on tehnyt kovasti töitä ja vapaaehtoisetkin ovat olleet kolaamassa griinejä useita kertoja talvella. Se kannatti, sillä Suojoen mukaan Park on talvehtinut keskimääräistä paremmin, vaikka toki paljon työtä on vielä edessä ennen kisaviikkoa. Kentällä mittapaalut tullaan vaihtamaan tasaisiin merkkeihin. Pientä ”face liftiä” on lisäksi luvassa muun muassa bunkkereihin, salaojiin, siltoihin ja teihin. Myös rangen remontti on osa kokonaisuutta.

Ykköstii oli avajaispäivän kunniaksi saanut kisataulun jo koristamaan tiipaikkaa.

Heti ensimmäisestä väylästä asti Lantos ihasteli vehreyttä ja viheriöiden hienoa nurmipintaa tähän aikaan vuodesta. Kenttäkierros sujuikin jouhevasti, kun aikaa ei tarvinnut käyttää viheriöiden tarkasteluun. Tiipaikoille Lantos apureineen valmisteli muutamia mahdollisia vaihtoehtoja, mutta päällimmäinen teema on että kenttä pelataan pitkänä, mutta reiluna. Ladies Open by Pickala Rock Resortin kisakentän mitta tulee olemaan 6673 jaardia eli 6100 metriä. Se on kiertueen ehdottomasti pisimpiä virityksiä.

Maisemien ihastelun lisäksi Lantos oli erityisen tyytyväinen kenttään ja fasiliteetteihin.

”Kenttä on nyt jo hyvä ja tulee varmasti olemaan erittäin hyvä. Se on reilu testi pelaajille, uskon heillä tulee olemaan hauska viikko Pickalassa”, 15 vuotta kiertueella työskennellyt Lantos summasi.

10. tiillä Ilpo Nurminen, Mika Wikström, Pickala pipon saanut Davide Lantos ja Markus Suojoki.

Hauska yksityiskohta on, että tähän mennessä kaikki Suomessa pelatut LET-kilpailut on pelattu normaalista poikkeavassa järjestyksessä, ja kaikissa ykköstiinä on ollut varsinainen 6.väylä. Pickalassa Park-kenttä pelataan normaalissa pelijärjestyksessä.

Raikkaan ulkoilun jälkeen palattiin isommalla porukalla neuvottelutilaan ja aloitettiin kattavan tarkastuslistan läpikäyminen, eli käytännössä miten 126 pelaajan ja mahdollisten caddieiden, kilpailun henkilökunnan, vapaaehtoisten ja yleisön viikko saadaan sujumaan jouhevasti.

Mikä on pelaajapalveluiden tilanne, missä sijaitsevat players lounge ja fysioterapia, miten harjoituskierrokset varataan, pelaajakuljetukset, kuinka ruokailut järjestetään, entä parkkeeraminen, pro-amin järjestelyt, golfautojen riittävyys, televisiointi, miten yleisö liikkuu ja tarvitseeko kulkemista rajata köysin, eri kulkuluvat, median rooli ja niin edelleen. Yksityiskohtainen tarkastuslista kilpailusta on tärkeä käydä läpi, jotta viralliset tiedot voidaan välittää myös ajoissa pelaajille varausten tekoa varten.

Tämän mittaluokan tapahtuman järjestäminen vaatii yhteistyötä monien tahojen kanssa ja kisajärjestelyt jatkuvat vielä, mutta kaikkiaan tilanne näyttää lupaavalta. Pickala Golf on valmiina vastaanottamaan 29.6.-1.7. kesän suurimpaan golfjuhlaan sekä huippupelaajat että suomalaisyleisön. Ensi viikolla Pickalassa järjestetään kisan virallinen mediapäivä, ja paikalla ovat kaikki suomalaiset LET-pelaajat kertomassa ennakkotunnelmistaan.