Linda Osala German Mastersin nihkeästä lopetuksesta: ”One of those days”

Ainoana suomalaisena viikonlopun kierroksille Ladies European Tourin German Mastersissa selvinnyt Linda Osala oli kahdella viimeisellä kierroksella hankaluuksissa lyöntinsä kanssa. Sijalle 66 (+8) sijoittunut Osala kiersi kaksi ensimmäistä kierrosta komeasti 71 ja 72 lyönnillä, mutta kahdella viimeisellä kierroksella peliote kirposi, ja kierrostulokset olivat 74 ja 79.

Viikonvaihteen nihkeät otteet eivät saaneet kokenutta Osalaa kuitenkaan hämmentymään, vaan hän osasi suhtautua asiaan sopivalla rentoudella, vaikka totta kai parempi lopetus oli tavoitteena.

”Tänään meni sen verran vihkoon, ettei jaksa edes harmitella. Palloon osuminen vain vähän yllätti hankaluudellaan. One of those days”, Osala paketoi turnauksen.

Heti kierroksen jälkeen Osala suuntasikin rangelle hiomaan lyöntiään kuntoon, ja omien sanojensa mukaan lyönti tuntui harjoitussession jälkeen taas normaalilta.

Osala pääsee testaamaan peliään heti tositoimissa, kun Ladies European Tourin viimeinen osakilpailu ennen Suomessa pelattavaa Ladies Open by Pickala Resort -kilpailua käydään ensi viikolla Tsekeissä.

”Lennän illalla Suomeen ja tiistaina kohti seuraavaa kisaa tyttären ja vanhempieni kera”, Osala tuumasi.

German Mastersin voittoon pelasi todellinen yllätysnimi, kun Tsekin Kristyna Napoleaova (-14) kukisti uusinnassa Englannin Cara Gainerin. Voitosta tekee käsittämättömän se tosiasia, että Napoleaova aloitti golfin vasta vuonna 2016.

”En vieläkään voi uskoa, että seitsemän vuotta sitten en ollut edes pitänyt golfmailaa kädessäni, mutta nyt olen Ladies European Tour -voittaja”, 27-vuotias tšekki hämmästeli uransa avausvoiton jälkeen.

Tšekissä pelattavaan kilpailuun Osalan lisäksi ovat menossa Tiia Koivisto, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Sanna Nuutinen, Elina Nummenpää ja amatööri Anna Backman.