Pickalassa nähtiin espanjalaisjuhlat – Linda Osalalle uran paras sijoitus kotikilpailussa

Espanjalaispelaaja Carmen Alonson pitkä uurastus Ladies European Tourilla sai kruunun lauantaina, kun hän voitti Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun jännittävien vaiheiden jälkeen. 19:ttä vuottaan Ladies European Tourilla pelaavan Alonson voitto sinetöityi vasta Pickala Golfin Park-kentän päätösviheriöllä, johon hän teki komean parin upean pitch-lyönnin jälkeen. Alonson voittotulos kolmen kierroksen kilpailussa oli -15.

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Ruotsin Johanna Gustavsson jäi Alonsosta lopulta yhden lyönnin päähän.

Se on siinä! Uran 251. kilpailu toi Carmen Alonsolle vihdoin voiton. Kuva: Tomi Natri

Pickalan kilpailu oli Alonson uran 251:s kilpailu LET:llä, ja voitto toi ison hymyn espanjalaispelaajan kasvoille.

”Olen tosi, tosi onnellinen. En ole ikinä voittanut LET:llä. Ei ole oikein sanoja”, viimeisen kierroksen 68 lyönnillä pelannut Alonso sanoi.

Voiton hetkellä hän muisti antaa kiitoksia myös taustatiimilleen, jonka kanssa hän on tehnyt töitä todella pitkään.

”Tämä merkitsee valmentajilleni paljon. He ovat aina rohkaisseet ja olleet tukenani. Tämä on kaikille heille.”

Alonso kuittasi voitosta 45 000 euron palkintoshekin, joka varmasti maistuu kokeneelle pelaajalle.

Lauantaista ei tullut suomalaisittain sellaista jättipottia kuin ennalta toivottiin, mutta Linda Osala (-8) ja Noora Komulainen (-7) voivat siitä huolimatta olla tyytyväisiä kotikisaviikkoon. Osala sijoittui kilpailussa jaetulle viidennelle sijalle, joka on hänen uransa paras sijoitus Ladies European Tourilla. Komulaisen sijoitus oli jaettu yhdeksäs.

Osala lähti päätöspäivään kolmen lyönnin päästä kärjestä, mutta alkukierroksella vaivannut svingiongelma vei hänen pallojaan toistuvasti liikaa vasemmalle. Osala oli kierrostaan pahimmillaan jo kolme yli parin, mutta takaysin kaksi birdieä auttoivat häntä paljon. Viimeisellä viheriöllä Osalalla oli vielä noin metrinen birdie-putti, mutta se livahti aivan reiän vierestä ohi.

Linda Osalan uran paras sijoitus LET:llä tuli loistosaumaan tulevaisuutta ajatellen. Kuva: Tomi Natri

Osalan tunnelmat heti kierroksen jälkeen olivat kaksijakoiset, vaikka taskussa oli uran paras sijoitus.

”Sekavat fiilikset, kun en tiennyt merkitsikö tuo putti mitään, vai merkitsikö se paljonkin. Mietin tuossa, että kun top-kympissä pysyisi, kun se alku oli niin hankala”, 9000 euroa palkintorahoja Pickalasta ansainnut Osala kertoi tuntojaan.

Hetken asiaa punnittuaan Osalan ajatukset kilpailusta ja koko kisaviikosta olivat kuitenkin ehdottoman positiiviset ja onnelliset. Mitä hänelle jäi Pickalasta päällimmäisenä sitten mieleen?

”Kyllä minulle jää tämän Suomi-golfin lämmin henki. Aivan ihanaa. Täällä on paljon ihmisiä ja kaikilla on hyvä fiilis. Myös nämä muut pelaajat sanoivat, että heillä on ollut tosi tervetullut olo tänne. Hienoa duunia niiltä, jotka tätä ovat järjestäneet”, Osala jakoi vilpittömät kehuja.

Viides sija tarkoitti sitä, että Osala saa osallistumisoikeuden seuraavaan LET-kilpailuun, kahden viikon päästä pelattavaan Aramco Team Series -kilpailuun Lontoossa.

Kotikilpailun yhdeksäs sija oli Noora Komulaiselta hyvä osoitus määrätietoisen työn merkityksestä. Viimeisen vuoden ajan puttiinsa erityisen paljon huomioita harjoituksissa laittanut Komulainen kertoi putanneensa tällä viikolla hyvin, mikä miellytti kokenutta kiertuepelaajaa.

Noora Komulaisen putit upposivat tällä viikolla aiempaa paremmin. Kuva: Tomi Natri

LET-pelaajat matkustavat jatkuvasti ympäri maailmaa kilpailemassa, mutta nyt oli kauan kaivatun kotikisan aika.

”Melkein herkistyi, kun katsoi sitä yleisömäärää. Ne olivat tulleet katsomaan minua tänne. Se oli jotenkin tosi hienoa”, Komulainen tiivisti kotikisaviikon parhaan annin.

Lauantaina koettiin torstain kaltaisia hetkiä, kun ukkonen keskeytti pelit lähes kolmeksi tunniksi. Kärkiryhmä oli juuri ehtinyt lyödä avauslyönnit ykkösväylällä, kun peli vihellettiin poikki.

Muitakin suomalaisonnistujia viikon aikana

Sanna Nuutisen kisaviikko sai upean päätöksen, kun hän pelasi lauantaina 68 lyönnin kierroksen. Nuutisen yhteistulos oli -5, joka oikeutti jaettuun 18. sijaan. Hurmoskierros oli koko päivän toiseksi kovin noteeraus.

”Hyödynsin par-vitoset tänään hyvin. Pelasin ne suht fiksusti. Sain hyvällä pitchaamisella ja puttaamisella birdiet niihin”, Nuutinen ruoti viiden birdien kierrostaan.

Laittaa kummasti hymyilemään, kun pelaa kotikisan päätöspäivän 68 lyönnillä. Kuva: Tomi Natri

Muista cutin selvittäneistä Ursula Wikström (-3) oli 26:s, Elina Nummenpää (-1) 43:s, Tiia Koivisto ja Katri Bakker (par) olivat sijalla 51 ja Niina Liias (+1) oli 55:s.

Kisaviikon yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli Elina Saksan hole-in-one perjantain kierroksella. Rautakutosella lyöty lyönti löysi tiensä reiän perukoille sillä seurauksella, että Saksa kuittasi onnistumisestaan palkinnoksi Päijän-soutuveneen.

Pickalassa nähtiin huipputurnaus

Toissa vuonna Aura Golfissa ja viime vuonna Ahvenanmaalla järjestetyt Suomen LET-kilpailut saivat Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailusta oivan jatkon onnistuneiden kotikisojen putkeen. 250 vapaaehtoisen avulla hoidettu kilpailu oli ukkoskeskeytyksistä huolimatta upea tapahtuma, jossa suomalaisyleisö eli hienosti mukana.

Ensi vuoden LET-kotikilpailusta ei ole vielä mitään varmuutta, mutta kolmen onnistuneen kilpailun jälkeen on selvää, että Ladies European Tour on löytänyt paikkansa suomalaisten sydämistä.