Tunnelma tiivistyy

Ladies European Tour on rantautunut Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kiertueorganisaation etujoukot saapuivat Turkuun jo viikonloppuna, ja loppu 14 hengen vahvuudesta ehtii Aura Golfiin alkuviikon aikana. Joukossa on kilpailun johtaja, tuomareita, toimistohenkilökuntaa, tulospalvelusta vastaavia, mediatiimin jäseniä ja niin edelleen.

Gant Ladies Openin kilpailuviikon rutiinit on saatu käyntiin yhdessä Suomen Golfliiton ja isäntänä toimivan Aura Golfin kanssa. VIP-teltta on noussut pystyyn, samoin 16. ja viimeisen reiän viheriön tuntumaan sijoitetut katsomorakenteet. Kentällä on viimeistelty esterajoihin ja etäisyyksiin liittyviä merkintöjä. Lipunpaikkoja on käyty läpi.

Tiistaina ja keskiviikkona pelattavien Pro-Am-tapahtumien järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa, ja autoilijat löytävät Turun keskustasta helposti perille kiitos satama-alueelta alkavan opastuksen. Bussi numero 8 kulkee keskustasta Ruissaloon kilpailupäivinä 15 minuutin välein.

Noin 50 pelaajaa oli jo maanantaina paikalla ottamalla tuntumaa kenttään ja olosuhteisiin. Yksi Ruissaloon ihastuneista ammattilaisista oli Brasilian Luiza Altmann.

”Ihastuttava kenttä! Todella kaunista.”

Kentällä jo piipahtanut ja sen hyvin tunteva Elina Nummenpää auttoi maanantai-iltapäivänä Aura Golfin vapaaehtoisia yleisön ohjaukseen liittyvillä vinkeillään ja oli tyytyväinen tähän mennessä näkemäänsä. 

”Väylät ja griinit ovat upeassa kunnossa kiitos runsaan kastelun. Raffi on kevyttä ja osin ruskeaksi kulottunutta. Paras kuitenkin pysytellä väylillä, sillä raffin puolelta lähestyttäessä on aina olemassa flyerin vaara”, Nummenpää jutteli suunnatessaan vielä muutaman reiän mittaiselle harjoituskierrokselle.

Suomen Golfliitto on promoottorin roolissa vahvalla tiimillä liikkeellä.

”Meillä on ydinryhmässä viisi henkilöä, jotka ovat paikalla koko viikon”, kertoi myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Rantamäki. 

”Lisäksi annamme tukeamme muun muassa TV-tuotannoille ja muulle medialle. Laskin juuri, että viikon aikana liiton toimiston vahvuudesta paikalla piipahtaa vähintäänkin kaksi kolmasosaa toimiston väestä. Oman väen lisäksi mukana on myös oto-henkilöstöä, esimerkiksi neljä tuomaria. Lisäksi tyttöjunioreille suunnattu Girls for Golf -piste on Golfliiton hoidossa.”

Valtaosa suomalaispelaajista saapuu Aura Golfiin tiistain kuluessa. Osa on mukana Pro-Am-tapahtumassa. Tervetuloa seuraamaan pelaajien valmistautumista kilpailuun jo ennen torstaina pelattavaa ensimmäistä varsinaista kilpailukierrosta. Ensimmäiset uteliaat olivat liikkeellä jo maanantaina.

Pro-Am-ryhmät starttaavat kentälle tiistai- ja keskiviikkoaamuna kello 9.30.