Ursula Wikström juoksi muilta karkuun Gant Ladies Openin avauskierroksella

Kokemus oli valttia Aura Golfissa, kun 41-vuotias Ursula Wikström avasi naisten Euroopan pääkiertueen Gant Ladies Openin 66 lyönnillä (-5) ja jätti lähimmän uhkaajan kahden lyönnin päähän.

Kilpailun ennakkosuosikkeihin lukeutunut Thaimaan 18-vuotias Atthaya Thitikul pelaa kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä ja säesti Wikströmiä jaettuun neljänteen tilaan oikeuttavalla 69 lyönnin avauksella. Väliin kiilasivat olympialaisiin suuntaava Argentiinan Magdalena Simmermacher ja Intian Tvesa Malik 68 lyönnillä.

”Vitsailtiin kierroksella, että minä olin varmaan jo tourilla ennen kuin Atthaya oli edes syntynyt”, Wikström naureskeli.

Seitsemän birdieä kierroksella tehnyt Wikström kertoi viime viikkojen kipupisteiden kääntyneen Ruissalossa pelin vahvuuksiksi.

”Takaysillä putti alkoi upota, kun sain wedge-lähestymisillä luotua monia hyviä paikkoja.”

Wikström pääsi kentälle ensimmäisessä ryhmässä ja käytti tilaisuuden hyväksi.

”Tykkään pelata nopeasti. Oli hyvä paikka lähteä liikkeelle.”

Vauhtia riitti siinä määrin, että takana tulevat jäivät nopeasti kaksi peliväylää jälkeen. Jalatkin olivat kovilla, ja kenkäpari oli vaihdettava toiseen ulosmenon jälkeen.

Wikström on pelannut Ladies European Tourilla yhtäjaksoisesti kaudesta 2004 lähtien. Voittoja ei toistaiseksi ole yhtään, kakkostiloja sen sijaan seitsemän, joista tuorein toukokuun lopulta. Ikimuistoisin on kesältä 2008, jolloin Wikström joutui taipumaan Minea Blomqvistille Helsingin Golfklubilla Talissa pelatussa kotikisassa.

Päivä oli suomalaisittain muutenkin lupauksia antava, vaikka suurin odotuksin matkaan lähteneet Matilda Castren ja Sanna Nuutinen eivät olleet vielä aivan terävimmillään. Molemmat pelasivat par-tuloksen 71 ja jakavat yhdeksättä tilaa seitsemän muun pelaajan kanssa – joukossa myös ensimmäistä ammattilaiskilpailuaan pelaava Kiira Riihijärvi, ammattilaisuraansa aloitteleva Emilia Tukiainen ja vain muutamaan kilpailuun kaudella osallistuva Noora Komulainen, tuore äiti. 

Kiertueen pelioikeutta vailla oleva Tukiainen osallistuu kilpailuun Suomen Golfliiton kutsumana samoin kuin Leena Makkonen (70, -1), joka on ensimmäisen kierroksen jälkeen ilahduttavasti kahdeksantena.

”Ei ollut helppo kierros, mutta oikeat putit menivät sisään ja hymy pysyi kasvoilla koko kierroksen. En olisi aamulla uskonut tällaista olevan tulossa”, Makkonen kertoi. ”Aura Golfissa avainasemassa ovat puttaaminen ja etenkin vauhtikontrolli.”

Yleisö löysi kilpailun avauspäivänä heti runsaslukuisena paikalle. Varhain aamulla startannutta Castrenin ja Nuutisen ryhmää seurasi ensimmäiseltä reiältä asti runsaslukuinen katsojajoukko, jota kierroksen puolivälissä saattoi luonnehtia jo yleisömereksi.

Tiesitkö? 

* Top 10:ssä kilpailua jatkavat Ursula Wikström, Matilda Castren, Emilia Tukiainen ja Noora Komulainen ovat kaikki Suomen salibandymaajoukkuetta valmentavan Petteri Nykyn henkilökohtaisia valmennettavia.

Tuloslinkki

Reports-page