Uusi putteri ja vanhat kaverit Noora Komulaisen huippukierroksen takuuna

Nuoruusvuosien pelikaverit Tampereelta olivat perjantaina seuraamassa, kun Noora Komulainen teki kovaa nousua kohti kärkeä Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailussa. Tammer-Golfin kasvatti pelasi toisen kierroksen tulokseen 66 (-6), joka nosti hänet tässä vaiheessa jaetulle neljännelle sijalle.

Komulainen pelasi perjantaiaamuna torstaina kesken jääneen kierroksen loppuun. Hän urakoi yhteensä 24 reikää, eikä päivän aikana tuloskorttiin merkattu yhtäkään bogia. Kokenut LET-pelaaja antoi arvoa bogittomalle kierrokselle.

”On sillä merkitystä. Ei sitä bogia mielellään korttiin kirjoita. Onhan se aina niin, että on onnistunut työpäivässään, kun ei tee bogeja”, kokonaistuloksessa -6 oleva Komulainen totesi.

Perjantain hyvä nousu ei Komulaisen mukaan perustunut kovaan hyökkäämiseen, vaan peli oli siinä kunnossa, että hän uskalsi lähteä lyömään lähestymisiään lipun suuntaan.

”En mitenkään yrittänyt hyökätä, vaan oli sellaista perushyvää tekemistä. Ja jotain puttejakin meni sisään, mutta jäi sinne joitakin roikkumaankin”, uuden putterin tähän kilpailuun käyttöönsä ottanut Komulainen sanoi.

Erityisen iloinen Komulainen oli paikalle saapuneesta runsaasta yleisöstä. Tamperelaisten kavereiden lisäksi paikalla oli muutakin huippugolfista kiinnostunutta yleisöä.

”Tuosta saa niin paljon energiaa. Huomasin, että kun oma peli kulki, niin katsojia alkoi tulla lisää. Huomenna voi olla jopa vielä enemmän ihmisiä, kun on viikonloppu.”

Myös Elina Nummenpäällä oli onnistunut kakkoskierros. Hän on kahden kierroksen jälkeen tuloksessa -3, jolla jakaa tässä vaiheessa 25. sijaa.

”Eilen oli niin odottamista, mutta tänään oli normipäivä. Tämä tuuli vaikutti peliin aika paljon. Etenkin pitkät parkolmoset selkätuuleen oli vaikeita”, perjantain kierroksen 69 lyönnillä selvittänyt Nummenpää kertoi.

Kisan kärjessä on tällä hetkellä Ruotsin Johanna Gustavsson. Hän on kiertänyt Pickalan Park-kentän molemmilla kierroksilla 66 lyönnillä, ja hän lähtee päätöskierrokselle yhteistuloksesta -12. Maaliin tulleista pelaajista toiseksi parhaan tuloksen on pelannut Espanjan Carmen Alonso (-11).

Johanna Gustavsson pääsee loistoasemista lauantain päätöskierrokselle. Kuva: Tomi Natri

Gustavssonilla jäi Komulaisen tavoin avauspäivän kierros kesken, joten hän joutui töihin heti perjantaiaamuna. Peli kuitenkin kulki, ja etenkin viheriöiden vieressä hän oli vahvoilla.

”Tykkään tästä ruoholajista. Se on hyvin samanlaista kuin Ruotsissa, itse asiassa varmaan samaa ruohoa kuin meillä. Löin hyviä chippejä ja pitchejä, mutta helpotti myös, kun puttasin hyvin”, kärkinainen kertoi urakastaan.

Iltapäivän pelaajat ovat vielä kentällä, mutta suomalaisten osalta viikonlopun kierroksille ovat tässä vaiheessa menossa Linda Osala (-7), Komulainen, Nummenpää, Tiia Koivisto (-2), Katri Bakker (-2), Niina Liias (-2), Sanna Nuutinen (-1), Ursula Wikström (-1) ja Krista Junkkari (par). Cut-raja on tässä vaiheessa par.

Tulokset