— Katsojan opas —

Tervetuloa seuraamaan huippugolfia paikan päälle Pickalaan! Kilpailuun ei tarvitse pääsylippua, joten voit sitä seurata maksutta koko kilpailuviikon ajan, myös harjoituspäivinä. Tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus saada ensikosketus lajiin myös ei-golfareille.

Ma 26.6. Virallinen harjoituspäivä
Ti 27.6. Virallinen harjoituspäivä ja Pro-Am 1.
Ke 28.6. Virallinen harjoituspäivä, Pro-Am 2. ja lehdistötilaisuus
To-La 29.6.-1.7. Ladies Open by Pickala Rock Resort, kierrokset 1-3

Katsojat voivat vapaasti seurata jalan haluamiaan ryhmiä koko kierroksen ajan tai vaihtoehtoisesti istahtaa tietylle reiälle ihailemaan huippupelaajien suorituksia. Parhaista ja mielenkiintoisimmista paikoista saa kysyessä suositteluja infotiskeiltä tai paikalla olevilta toimitsijoilta eli ”marshaleilta”, jotka ohjaavat ja opastavat yleisöä.

Huomioithan, että Forest- ja Seaside-kentät ovat normaalisti avoinna myös kisaviikolla, mutta jotkut alueen palveluista on varattu vain LET-pelaajille. Lisätietoa Pickalan sivuilla.

Käytännön vinkkejä

  • Saavuttaessa Pickala Golfin alueelle lisätietoa tapahtumasta saa infoteltoista, jotka sijaitsevat Navetan kulmalla sekä Golfkartanon yläparkkialueen läheisyydessä. Vapaaehtoiset kertovat kentällä liikkumisesta ja palvelualueista.
  • Tuloksia ja lähtölistoja on helpointa seurata Ladies European Tourin omasta LET-sovelluksesta.
  • Voit seurata suosikkipelaajiasi peliryhmän mukana karheikoissa kulkien tai vaihtoehtoisesti valita yhden paikan, josta näkee tapahtumia useilla väylillä. Loistavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi lyhyet par3-väylät, joissa voi seurata useiden ryhmien otteita vaikka pidempäänkin. 
  • Kiikarit ovat hyvä apuväline tapahtumien seuraamiseen kauempaakin.
  • Varaudu erilaisiin sääolosuhteisiin – aurinkorasvan ja vesipullon lisäksi kannattaa ottaa mukaan hyvät kävelykengät sekä sateenvarjo ja pitkähihainen. Ukonilman sattuessa toimintaohjeet löytyvät TÄSTÄ.
  • Pickala Golfin range on suljettu muilta kuin kilpailijoilta koko viikon ajan. Yleisö voi seurata pelaajien harjoittelua rajatulta alueelta. Forest ja Seaside ovat avoinna normaalisti.
  • Valtaosa kenttäalueesta soveltuu liikkumiseen (suuripyöräisten) lastenrattaiden kanssa.

Saapuminen ja pysäköinti

Pickala Golf sijaitsee Siuntiossa, noin 40 kilometriä Helsingistä länteen Hangontietä. Yöpymistä kaipaavien kannattaa huomioida majoitustarjous katsojille.

Alueen liikennettä ja pysäköintiä rajoitetaan virallisten kilpailupäivien 29.6. – 1.7. aikana. Pysäköinninvalvojat ohjaavat liikennettä kentän ympärillä, ja kaikki parkkitila paikan päällä on kisaviikon ajan rajoitettu LET-kisan organisaatiolle, henkilökunnalle, yhteistyökumppaneille sekä Seasiden ja Forestin pelaajille.

YLEISÖKULJETUKSET
Kilpailutapahtumaan järjestetään kilpailupäivinä 29.6.-1.7. yleisökuljetuksia sekä Hotel Mattsista Matinkylän metroaseman vierestä että Kirkkonummen juna-asemalta. Kuljetukset varataan ja maksetaan ennakkoon verkkokaupassa, lisätietoa tästä.

OMALLA AUTOLLA TULEVA YLEISÖ
Pickala Golfiin ei kilpailupäivien aikana 29.6.-1.7. pääse ajamaan ilman kulkulupaa, joten yleisön omille autoille on varattu kaksi paikoitusaluetta, lähin louhosalueella Pickalan ABC:n lähellä ja toinen Prysmian-teollisuusalueella. Molemmilla paikoitusalueilla on pysäköinninohjaus.

1.Prysmian: Yksi shuttle-kuljetus liikkuu Prysmian-teollisuusalueen parkkipaikan ja Pickala Golfin välillä 30min välein  aamulla klo 9 alkaen. Alueelle on viitoitus rannikkotie 51:ltä noin 4 kilometriä ennen Pickalan ABC-asemaa. Helsingin suunnasta tultaessa käänny vasemmalle, seuraa opasteita ”LET-yleisöparkki”.

2.Louhinta-alue: Lähimpään yleisöparkkiin käännytään Hangontieltä oikealle Kelan liittymästä juuri ennen Pickalan ABC:n vanhaa siltaa. Seuraa opasteita ”Lähin LET-yleisöparkki”. Nonstop shuttle-kuljetus Pickala Golfiin klo 8.15-18. Pyydämme huomioimaan, että louhinta-alueelta on noin kilometrin kävelymatka shuttle-kuljetuksen nouto/jättöpaikalle. Matkustajat voi jättää shuttlen noutopaikalle, mutta auto on ajettava louhinta-alueelle parkkiin.

Suosittelemme, että louhinta-alueen yleisöparkista takaisin Helsinkiin päin suuntaavien katsojien kannattaa kotimatkalla välttää ruuhkaista 51-tietä, ja ajaa sen sijaan kiertoreittiä Bölen kautta. Opastus paikan päällä.

Yleisön palvelut alueella

KLUBITALO
Koko kisaviikolla (ma-la) klubiravintola on varattu LET-pelaajille Players Lounge -tilaksi sekä kabinetissa toimivalle kilpailutoimistolle,  jossa työskentelevät LET-kilpailujohto, Golfliiton ja Pickala Golfin kilpailuorganisaatiot. Yleisöllä ja Pickalan muilla kentillä pelaavilla on kuitenkin mahdollisuus käydä klubitalolla ostamassa kahvilatuotteita sekä virvokkeita normaalisti myyntitiskiltä ja siirtyä sen jälkeen klubitalon terassille.

NAVETTA
Navettaan on kisan ajaksi avattu ”klubitalo” yleisölle sekä Seasiden ja Forestin pelaajille. Navetassa on tarjolla lounasta sekä normaaleja klubiravintolan tuotteita. Tilassa ruokailevat myös vapaaehtoiset.

KIOSKIT
Parkin 10-kioski ja Forestin taukokioski toimivat laajennetulla tuotevalikoimalla kisan ajan.

WC
Kentällä olevat kiinteät WC:t ovat normaalisti yleisön käytössä. Lisäksi yleisölle on hankittu useampia liikuteltavia WC-tiloja kentälle sekä Makasiinin ja Golfkartanon väliselle alueelle. Poikkeuksena WC-tilat, jotka merkitty Players only -kyltillä. Klubitalon ja Golfkartanon alakerran WC-tilat on varattu ainoastaan LET-pelaajille.

LÄÄKINTÄPALVELU
Koko kisaviikon ajan (ma-la) alueella toimii lääkäripäivystys klo 07–19. Lääkärin vastaanotto on Makasiinin 2. kerroksessa. Kilpailupäivinä (to-la) alueella päivystää myös ambulanssi. Ensiaputaitoiset vapaaehtoiset päivystävät kilpailupäivinä (to-la) kentällä olevien huoltotelttojen yhteydessä.