Noora Komulaiselle voitto Aramco Team Series -kilpailussa – Castren hurjasteli yksilökisan päätöspäivänä

Ladies European Tourilla nähtiin uusi suomalaisvoittaja, kun Noora Komulainen oli mukana voittamassa Sotogranden Aramco Team Series -joukkuekilpailua. Amerikkalaistähti Jessica Kordan joukkueessa ollut Komulainen ansaitsi joukkuekisan voitosta komeat 34 500 dollaria, joka on euroissa käytännössä sama summa.

Komulaisen ohella viikon suomalaisonnistujiin voidaan ehdottomasti laskea Matilda Castren, joka teki pikavisiitin LET:lle. Lauantaina uransa parhaan kierrostuloksen (63) pelannut Castren oli yksilökilpailussa 11:s.

Komulaisen ja Kordan lisäksi heidän joukkueessaan pelasivat Tšekki Tereza Melecka sekä amatööri Malcolm Borwick. Nelikon kahden kierroksen yhteistulos oli -33.

”Jessica veti upean ensimmäisen rundin ja itsekin onnistuin ensimmäisenä päivänä ihan ok”, Komulainen kertoi.

Korda todellakin pelasi huippukierroksen kilpailun alkuun, sillä hän käytti ensimmäiseen 18 reikään vain 61 lyöntiä. Komulaisen avauspäivän tulos oli 69.

Perjantaina Komulainen ja Melecka pelasivat tuloksen 80, joten tuloksentekovastuu jäi kaksikolle Korda–Borwick. Kordan tulos oli 68, mutta vielä parempaa oli luvassa Borwickilta.

”Toisena päivänä meidän amatööri, joka pelaa ammattilaisena hevospooloa, onnistui vetämään elämänsä parhaan rundin ja saatiin häneltä hyvin apuja”, Komulainen viestitti Espanjasta.

”Mutta pääasiassa Jessica kannatteli meidän joukkuetta ja me muut autettiin vuorollamme. Todella mukava joukkue.”

”En lyönyt tosi lähelle, mutta tänään meni paljon sellaisia 2–6-metrisiä putteja sisään.”

Yhteistuloksen -7 pelannut Castren oli myös tyytyväinen kisan jälkeen.

”Oli kyllä hyvä kierros tänään. Se oli mun uran paras. Olen tosi tyytyväinen”, 10 birdieä ja yhden bogin lauantain kierroksella tehnyt Castren kertoi.

Castrenin vahvuudet olivat lauantaina viheriöillä, joissa peli kulki kuin unelma.

Kilpailunsa todella tahmeasti aloittanut Castren pelasi avauspäivänä tuloksen 75, mutta perjantain 71 lyönnin kierros riitti nostamaan hänet cut-rajan paremmalle puolelle. Viimeisen päivän unelmakierros sinetöi kilpailun komeasti.

”Olen tosi tyytyväinen. Tähän oli hyvä päättää tämä minun Euroopan kiertueeni”, ensi viikolla Kanadassa LPGA Tourin kilpailuun osallistuva Castren tunnelmoi.

Castrenin jälkeen toiseksi parhaat suomalaiset yksilökilpailussa olivat Tiia Koivisto ja Ursula Wikström (-1), jotka jakoivat 30:ttä sijaa. Krista Bakkerin (+7) sijoitus oli 63:s.

Sotogranden Aramco Team Series -kilpailun voittoa juhli toinen jenkkitähti, Nelly Korda. Hän pelasi kolme kierrosta tulokseen -13. Veritulpasta keväällä kärsineelle Kordalle voitto oli kauden ensimmäinen.

Ladies European Tour -kausi on jo siinä vaiheessa, että katseet alkavat hiljalleen kääntyä kohti Ahvenanmaata. Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailu pelataan syyskuun alussa. Ensi viikolla LET-pisteistä pelataan Ruotsissa, jonka jälkeen on Suomen LET-kisan vuoro.