Bakkerin siskoksilla edessään unelmaviikko Ahvenanmaalla

Krista Bakker on tuttu nimi Ladies European Tourin osallistujalistoilla jo usean vuoden ajalta. Tällä viikolla Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankenin lähtölistalla komeilee toinenkin Bakker, sillä Kristan sisko, Katri, on myös mukana kilpailussa.

Oman pikkusiskon tuleminen työpaikalle ei Kristaa häiritse – päinvastoin. Krista on iloinen siskonsa puolesta, että hän sai villin kortin kilpailuun.

”Onhan se mukava, että päästään pelaan Katrin kanssa samassa ammattilaiskisassa. Ei olla pitkään aikaan pelattu yhdessä”, LET:n rahalistalla sijalla 114 oleva Krista sanoo.

Katri on pelannut tällä kaudella vahvasti Suomen kentillä, sillä hän johtaa Finnish Tourin rankingia. Kauden alussa asetettu tavoite Suomen LET-kilpailuun pääsemisestä täyttyi villin kortin myötä.

”Oli tavoitteena päästä kisaan mukaan. Ja nyt kun se toteutui, niin se on mahtavaa”, naisten maajoukkueeseen kuuluva Katri toteaa.

Siskokset eivät ole aivan identtisiä pelaamisen osalta, sillä pieniä eroja sieltä löytyy. Krista on sitä mieltä, että Katri pelaa hieman aggressiivisemmalla taktiikalla. Siitä saatiin näyte tiistain harjoituskierroksellakin, kun Katri löi kakkosväylän avauslyönnin griinin vieressä olleen golfauton takapuskuriin.

”Sitähän minä sanoin, että Katri pelaa aggressiivisesti”, Krista nauraa.

Bakkereiden perheelle tämänvuotinen LET:n kotikilpailu on erityinen. Krista (edessä) ja Katri (oikealla) pääsevät pelaamaan ensimmäistä kertaa samassa LET-kilpailussa. Kuva: Juha Hakulinen

Ahvenanmaalla on Kristan ja Katrin ohella muitakin Bakkereita, sillä Riitta ja Kari Bakker ovat seuraamassa tyttäriensä kilpailua lähietäisyydeltä caddien roolissa. Kumpi sitten päätti ensin caddien ja miten valinta tehtiin?

”Krista taisi ensin soittaa äidille ja minulle jäi iskä. Mutta se on hyvä”, Katri avaa caddievalinnan taustoja.

Pitkään golfvalmentajan työskennellyt Kari toimii myös tyttäriensä valmentajana, ei pelkästään caddiena. Molemmat tyttäret ovat sitä mieltä, että perheen läsnäolo kisapaikalla on pelkästään positiivinen asia.

”Tosi kiva, että on molemmat vanhemmat paikalla. Ja se, että on valmentaja kisan aikana paikalla, on tosi tärkeää. Saa heti apua, jos on jotain, mihin tarvitsee tukea”, Krista korostaa.

Torstaina käynnistyvä kilpailu on Kristalle tämän kauden 14:s kilpailu Ladies European Tourilla. Hän juhli toukokuussa Thaimaassa Aramco Team Series -kilpailussa joukkuekilpailun voittoa. Yksilökilpailuissa hänen paras sijoituksensa tältä kaudelta on 32:s.

Tähän viikkoon hän lähtee maltillisin tavoittein.

”Lähden pelaamaan fiksua ja varmaa peliä. Ei ole piirretty tarkkoja sijoitustavoitteita, mutta nautinnon kautta mennään, niin sitä kautta se tuloskin tulee”, Krista suunnittelee.

”Minulla on sama ajatus. Fiksuja lyöntejä ja hyvä pelitaktiikka”, Katri komppaa vierestä.

Siskosten pelaaminen samassa ammattilaiskilpailussa Ladies European Tour -tasolla on todella harvinaista, mutta sitä herkkua Bakkerit saavat tällä viikolla maistaa. Ja kuka tietää, jos Katri tulevaisuudessa selvittää tiensä LET:lle, niin he pääsevät pelaamaan viikosta toiseen samoissa kilpailuissa. Mutta pelataan Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken ensin alta pois, ja katsotaan, kuinka Krista ja Katri Bakker siinä pelaavat.