Elina Nummenpäällä upea kilpailu Ruotsissa

Elina Nummenpäällä oli loistava kenraaliharjoitus ensi viikolla pelattavaan Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailuun, kun hän sijoittui kolmanneksi Ruotsissa pelatussa Skaftö Openissa. Viimeisenä päivänä kärkiryhmässä pelanneelle Nummenpäälle (-8) kolmas sija oli uran tähän asti paras sijoitus Ladies European Tourilla.

Skaftö Openin voittoa juhli kotiyleisön riemuksi Ruotsin Linn Grant, joka otti jo kauden neljännen voittonsa LET:llä. Yhteistulokseen -10 yltänyt Grant venyi voittoon ennen hyvän kirin sunnuntaina järjestänyttä Lisa Petterssonia (-9).

Ruotsille siis kaksoisvoitto kotikilpailusta, ja kolmannellakin sijalla yhdessä Nummenpään, Becky Morganin ja Alice Hewsonin kanssa oli kaksi ruotsalaista: Maja Stark ja Jessica Karlsson.

Nummenpää aloitti Skaftö Openin hurjalla 63 lyönnin kierroksella, jolla hän jakoi kilpailun kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen. Toisen päivän 67 piti hänet mukana kärkitaistossa, mutta viimeisen päivän par-tulos (69) ei riittänyt kovassa kärkiryhmässä aivan voittoon asti.

Kolmannen kierroksen viidelle ensimmäiselle reiälle tulleet kolme bogia käynnistivät Nummenpään päivän todella mollivoittoisesti, mutta kokenut suomalaispeluri taisteli itsensä takaisin peliin reikien 6, 9 ja 12 birdieillä. Hyvästä puristuksesta huolimatta loppukierroksen aikana hän ei upottanut enää birdiejä, joten käteen jäi kolmas sija, joka sekin on äärimmäisen kova suoritus.

Nummenpään tilipussi karttui jaetun kolmannen sijan myötä 10 000 eurolla. Voitto nosti hänet LET:n Race to Costa del Sol -rankingissa sijalle 86.

Kilpailun suomalaismenestys ei ollut pelkästään Nummenpään varassa, vaan myös Linda Osala pelasi hyvän kilpailun sijoituttuaan 20:nneksi tuloksella -2. Jatkokierroksille selvinneen Emily Penttilän (+3) sijoitus oli 42:s.

Ladies European Tourilla pelataan ensi viikolla suomalaisittain kauden tärkein kilpailu, kun Ålands Golfklubilla mitellään Åland 100 Ladies Open by Ålandsbankenin voitosta. Kilpailussa on mukana kaikkiaan 18 suomalaispelaajaa, joista toivottavasti joku uusii Matilda Castrenin viimevuotisen tempun voittamalla LET:n kotikisan.

Kilpailu pelataan torstaista lauantaihin upealla Slottsbanan-kentällä. Kilpailua pääsee seuraamaan maksutta paikan päälle, mutta tunnelmat välitetään myös kotisohville suorina lähetyksinä. Perjantaina lähetystä voi seurata Ruutu-palvelusta kello 13-16 ja lauantaina sekä Ruutu-palvelusta että Yle TV:lta kello 12-15.