Etelä-Afrikan kilpailut veivät Sanna Nuutista jälleen askeleen verran oikeaan suuntaan

Rajoitetulla pelioikeudella Ladies European Tourilla tällä kaudella pelaava Sanna Nuutinen päätti neljän viikon Etelä-Afrikan kisamatkansa mukavaan onnistumiseen. Nuutinen sijoittui Investec SA Women’s Openissa sijalle 30 neljän kierroksen yhteistuloksella -4.

Nuutisen tapauksessa onnistumisen kriteeri oli nimenomaan siinä, että hän sai vietyä neljän viikon aikana peliään koko ajan eteenpäin.

”Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen minun Etelä-Afrikan reissuuni. Kävin pelaamassa kaksi Sunshine Tourin kilpailua alkuun, joista vaadittiin hyvät sijoitukset, jotta pääsin mukaan näihin kahteen seuraavaan kilpailuun, jotka olivat Sunshine Tourin ja LET:n yhteiskilpailuja”, Nuutinen kertoi.

Ladies European Tourilla menestymään tottuneella Nuutisella tavoitteet ovat kuitenkin selkeästi korkeammalla kuin mihin tämän viikon peliesitykset lopulta riittivät.

”Peli on mennyt joka viikko pikkuhiljaa eteenpäin. Se on ollut suurin tavoite tälle kaudelle, että palataan sinne kärkikahinoihin.”

Lauantaina päättyneessä kilpailussa Nuutisen paras kierros osui perjantaille, jolloin hän kiersi Steenberg Golf Clubin kentän 67 lyönnillä. Sijoitus kärkikymmenikön läheltä oli otettavissa, mutta päätöskierros sujui vaatimattomammin 74 lyönnillä.

”Eilen sain putterin toimimaan. Pelasin viisi alle ja puttasin 28 kertaa. Tänään oli taas 35 puttia ja tulos oli yli parin”, Nuutinen kertoi tuloksistaan.

Nuutisella alkoi nyt pitkä tauko LET:n kilpailuista. Kiertueella pelataan ensi viikolla Singaporessa, johon hän ei pääse mukaan, ja sen jälkeen naiset ovat kilpailemassa vasta toukokuussa, kun kiertue laskeutuu Eurooppaan.

Toimettomaksi Nuutinen ei kuitenkaan jää, sillä nyt on aikaa harjoitella kunnolla. Myös kilpailuja on mahdollisesti kalenterissa.

”Saatan lähteä huhtikuussa pelaamaan LPGA Tourin kisan Havaijille. Sinne pitäisi päästä mukaan. Tehdään koutsin kanssa päätös ensi viikolla, miten tästä eteenpäin. Mutta parempaan päin koko ajan”, Nuutinen päätti viestinsä Etelä-Afrikasta.

Investec SA Women’s Openissa nähtiin kotiyleisön suosikin voitto, kun viime viikolla LPGA Tourilla mainioita otteita esittänyt Etelä-Afrikan Ashleigh Buhai otti ylivoimaisen ykköstilan. Tuloksen -22 tykittänyt Buhai jätti Ana Pelaez Trivinon neljän lyönnin päähän. Kolmas oli avauskierroksella kenttäennätyksen (62) hurjastellut teinitähti Chiara Noja (-17).

Toinen cutin selvittänyt suomalainen, Noora Komulainen sijoittui sijalle 47 (par).