Gant Ladies Open siirtyy heinäkuulle

Suomen Ladies European Tourin osakilpailu, Gant Ladies Open, siirtyy kuukaudella eteenpäin. Kilpailu pelataan Aura Golfissa 15.-17. heinäkuuta. Syynä ovat koronan aiheuttamat epävarmuustekijät.

Järjestelyissä on koronatilanteen takia koko ajan varauduttu eri skenaarioihin, joista yhtenä oli kilpailun siirtäminen. Vaikka viranomaisten kanssa käydyissä neuvotteluissa signaalit ovat olleet varovaisen positiivisia, päädyttiin yhdessä myöhäisempään ajankohtaan. Eniten vaakakupissa painoivat voimassa olevat rajoitukset ja yleisön sekä yhteistyökumppaneiden oheistapahtumien kohtalo.

”Kun heinäkuulle aukesi vapaa kisaviikko LET-kalenterissa toisen kisasiirron takia, syntyi päätös suhteellisen nopeasti. Näin varmistamme tasokkaan ja monipuolisen kisatapahtuman, ja pystymme palvelemaan suomalaisyleisöä paremmin. Toki kaikki järjestelyt toteutetaan edelleen terveysturvallisesti”, promoottori Juha Juvonen Golfliitosta kertoo.

Myös kisajärjestäjä Aura Golf on tyytyväinen.

”Pääkiertueen paluuta Suomeen on odotettu 10 vuotta, ja uskomme että kuukauden lisäodotus tässä vaiheessa palkitaan. Toivottavasti pääsemme nyt lähemmäs koko golfkansan juhlaa, ainakin Aura Golf on valmiina ja innoissaan”, toiminnanjohtaja Sami Pere summaa.

Gant Ladies Openin televisioinnista käytiin pitkään neuvotteluja, joten merkittävä tekijä uudelle kisa-ajankohdalle oli televisioinnin siirron onnistuminen. Televisiointi mahdollistaa laajan valtakunnallisen yleisön, ja kilpailutunnelmia Ruissalosta välittävät sekä Yle että Ruutu. YLE TV2 lähettää finaalipäivän ratkaisuhetkiä suorassa lähetyksessä noin kolmen tunnin ajan, ja Ruutu-palvelu puolestaan seuraa kilpailua heti avauspäivästä lähtien.

”Golfbuumin ja suomalaispelaajien kilpailullisen menestyksen myötä TV-kanavat ovat rakentamassa uudenlaista suhdetta golfiin”, Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Rantamäki iloitsee.

”Golf kiinnostaa entistä useampia. Kilpailuviikko on meille loistava tilaisuus pitää Suomi Golfia esillä ilman lajille tyypillistä maksumuuria. Yle-lähetyksen ohella Ruutu-palvelun tarjonta on maksutta kaikkien halukkaiden ulottuvilla. Kannattaa käyttää hyväksi mahdollisuus ennen kaikkea kotimaisten pelaajien edesottamusten seuraamiseen – ja kaiken lisäksi kotimaan kamaralla.”

Heinäkuussa olympiagolfin paikat on jo jaettu, ja Turun LET-osakilpailu toimiikin monelle pelaajalle viimeisenä lämmittelynä ennen Tokion olympialaisia. Mahdollista on, että Ruissalossa olympiakuntoaan virittelevät molemmat Suomen todennäköiset edustajat, sekä Sanna Nuutinen että Matilda Castrén. Castrénin pääasiallisella työpaikalla Yhdysvaltain LPGA-kiertueella on kisa tuolloin, mutta isompiin jenkkikisoihin mukaanpääsy on vielä epävarmaa.

Euroopan kiertueen uusi ajankohta aiheuttaa ruuhkaa myös kotimaan kisakalenterissa, ja edessä ovatkin suomalaisyleisön golfin superviikot.

Ladies European Tourin kanssa samaan aikaan 14.-17.7. pelataan lyöntipelin SM-kilpailut Master Golfissa, Espoossa. Seuraavalla viikolla 22.-24.7. pohjoismainen satelliittikiertue rantautuu Keimola Golfiin Vantaalle, ja samalla junioreiden EM-kilpailut pelataan Vierumäellä. Huippugolfin putken päättää Tokion olympiagolf 29.7.-7.8. ja miesten European Challenge Tour Vierumäellä 5.-8.8.

Gant Ladies Open

Ladies European Tourin osakilpailu
-Pelataan Aura Golfissa 15.-17.7.2021
-Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
-Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia
-Palkintopotti 200 000 euroa
-Suomalaisista Euroopan Tourin pelioikeus kaudella 2021 on Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Krista Bakkerilla, Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella.
-Lisäksi järjestäjillä on käytössään 11 villiä korttia
-Televisioidaan päivittäin suorana Ruutu-palvelussa sekä lisäksi finaalipäivä Ylellä.