Gant Ladies Openiin 100 päivää – suomalaispelaaja palaa kisakentille

Ladies European Tourin kaudesta on tulossa erittäin vahva, ja Suomen kisassa panoksia nostaa se, että se on toiseksi viimeinen mahdollisuus kerätä pisteitä Tokion olympiarankingiin ennen kisapaikkojen lukitsemista. LET-kiertue starttaa toukokuussa Etelä-Afrikasta, ja suomalaispelaajista suurimmat odotukset kantaa Sanna Nuutinen.

Järjestelyt täydessä vauhdissa

Turun Ruissalossa kevät etenee hieman verkkaisesti ja vaikka ruoho pilkottaa jo paikoittain näkyvissä, niin kasvukauden alkuun on vielä matkaa. Aura Golfin kentän viheriöiltä on lumet poistettu ja väylät hiekoitettu, minkä jälkeen edetään sääolosuhteiden mahdollistamissa puitteissa.

”Talvi oli kentänhoidon kannalta lopulta aika haastava eikä ongelmilta täysin vältytty. Meillä on kuitenkin rautainen ja kokenut ammattilaistiimi, ja kenttä saadaan Gant Ladies Openia varten timanttiseen kuntoon”, Aura Golfin toiminnanjohtaja Sami Pere kertoo.

Kiinnostus pääkiertueen kilpailuun on kova myös Aura Golfin jäsenistössä – iso vapaaehtoisjoukko on jo ilmoittautunut erilaisiin kisojen aikaisiin tehtäviin, kuten tulospalveluun, yleisön ohjaukseen tai caddieiksi.

Muut kisajärjestelyt rullaavat taustalla hyvää vauhtia. Eniten kysymysmerkkejä järjestelyissä aiheuttaa koronatilanteen eteneminen. Terveysturvallisuuteen saadaan kiertueen puolelta kattava ohjeistus piakkoin, minkä lisäksi seurataan Suomen viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä.

”Etenemme järjestelyissä aikataulussa, mutta täytyy tietysti varautua erilaisiin skenaarioihin koronan takia. Meillä on hieno kisapaikka ja uskon, että saamme tasokkaan ja tietysti turvallisen kilpailun järjestettyä kesäkuussa”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

Lisää suomalaisia viivalle

Kevättuuli toi myös uuden suomalaispelaajan osallistujalistalle, kun Krista Bakker, 27, päätti jatkaa uraansa pääkiertueella. Ammattilaisena vuodesta 2014 pelannut Bakker ripusti mailat naulaan joulukuussa 2019. Bakker pelasi Ladies European Touria kuusi vuotta, ja sitä ennen menestyksekkäästi amatöörinä. Amatööriaikojen palkintokaapista löytyy MM-pronssi sekä kaksi EM-pronssia. Ammattilaisena isompaa läpilyöntiä ei tullut ja taloudelliset haasteet vaikuttivat vahvasti lopettamispäätökseen. Bakker jätti kuitenkin takaportin paluulle auki, ja reilun vuoden hengähdystauon jälkeen kipinä on syttynyt uudestaan.

”Olen tehnyt töitä urheiluvälineliikkessä ja ihan vain normaaleja juttuja vuoden ajan, mikä on tuonut elämään kaivattua tasapainoa. Golfilla on minussa edelleen tärkeä paikka ja halu pelata on vahvistunut koko ajan. Haluan katsoa tämän kortin nyt loppuun asti”, intoa puhkuva Bakker kertoo.

Koronavuosi jäädytti Ladies European Tourin kategoriat, joten Bakkerilla on edelleen kohtalaisen vahva kategoria kisoihin vuoden 2019 ranking-sijoituksensa perusteella. Kisoja hän arvelee pelaavansa ainakin kymmenkunta, alkaen kesäkuun Ranskan kilpailusta.

Tauko kilpagolfista ei kuitenkaan tarkoittanut täyttä taukoa golfista, vaan nykyinen espoolainen on harjoitellut ja tehnyt fysiikkaa. Alkuvuonna valmentajaksi astui Tommi Laitto.

”Ei viime vuoden treenimääriä tietysti voi verrata entiseen, mutta kasvatan treenejä koko ajan sitä kohti. Treenaaminen tuntuu hyvältä ja suunta on ylöspäin. Pitkän tähtäimen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka kiertueen top10:ssä ja päästä taistelemaan voitosta”, Bakker kertoo.

Kotikisan pelaaminen Aura Golfissa oli Bakkerin mukaan loistava bonus palaamispäätökselle. Ruissalosta hänellä on hienoja ja menestyksekkäitä muistoja – vuonna 2013 henkilökohtaisista EM-kisoista hän pokkasi pronssia.

”Odotan innolla kotiyleisön eteen pääsemistä. Aura Golf kuuluu lempikenttiini Suomessa”, Bakker päättää.

Hyviä muistoja Aura Golfista – Krista Bakker juhli heinäkuussa 2013 amatöörien henkilökohtaista EM-pronssia. Kuva: Kai Kilappa / golfari.fi

Gant Ladies Open

Ladies European Tourin osakilpailu
-Pelataan Aura Golfissa 18.-20.6.2021
-Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
-Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta 15 suomalaisia
-Palkintopotti 200 000 euroa
-Suomalaisista Euroopan Tourin pelioikeus kaudella 2021 on Sanna Nuutisella, Ursula Wikströmillä, Noora Komulaisella ja Tiia Koivistolla sekä osittainen pelioikeus Krista Bakkerilla, Elina Nummenpäällä ja Karina Kukkosella.