Lähtölaskenta alkanut – kahdeksan viikon päästä mennään!

Tasan kahdeksan viikkoa, niin 29. kesäkuuta starttaava Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailu on käynnissä, ja maanosan parhaat pelaajat tavoittelevat ennätyksellistä 300 000 euron palkintopottia. Sen kunniaksi kokosimme pelaajamme mediapäivään Pickalaan kertomaan kuulumisiaan, tavoitteitaan sekä tietysti muistelemaan niin aiempia kotikisoja kuin Pickala-kokemuksiakin.

Pitkällä kilpailutauolla olleet naiset puhkuivat intoa palata seuraavalla viikolla taas tositoimiin, kun Ladies European Tour jatkuu Ranskassa. Alkavaa kisaputkea riittääkin lähes viikoittain syksyyn asti. Suurin osa oli käyttänyt tauon lepoon ja sen jälkeen tiiviiseen treeniin, osa oli hakenut kisatuntumaa muilta kiertueilta.

Yksi heistä oli ahkeraksi kilpailijaksi tunnustautuva Sanna Nuutinen, joka on vaihtanut valmentajaa ja nostanut tuloskuntoaan kevään edetessä. Huhtikuussa hän pelasi myös Yhdysvalloissa muutaman kisan.

”Olen pitänyt itseni kiireisenä ja pelannut jo neljällä eri kiertueella tänä vuonna. Alkukausi LETillä meni kutsukorttien varassa, mutta nyt kategoria paranee sijoitusten myötä. Keskityn pääosin Eurooppaan tänä vuonna, hienoa päästä pelaamaan taas Suomen kotikisa”, Nuutinen summasi.

Pickalan Park-kenttä on tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle kilpagolfarille, eivätkä LET-naiset ole poikkeus vaikka viime vuosina taukoa on ollutkin. Muistoja riittää jokaisella vuosien varrelta, voitokkaitakin – esimerkiksi Tiia Koivistolla ensimmäinen par’in alitus ja FT-karsintojen voitto. Elina Nummenpää puolestaan naureskeli kenttäennätyksen lisäksi saaneensa Parkilta aikoinaan holaripalkinnoksi viinikaapin, joka löytyy edelleen keittiöstä.

Toki Parkin yli 6000 metrin monsteriviritys on uudenlainen haaste, ja harjoituskierroksia ei montaa ehdi tiiviin kisaputken takia pelaamaan. Varsinaisesta kotikenttäedusta tuskin siis voidaan puhua. Ursula Wikström ja Noora Komulainen ottivat ensituntumaa kisatiiltä alkuviikosta.

”Nyt kolmen asteen kelissä ja tuulessa kenttä tuntui todella pitkältä, mutten usko että on mitenkään älytön kesäisemmissä olosuhteissa. Par5-väylillä on vaihtoehtoja, väylät ja griinien ympäristöt ovat aika selkeitä. Kenttä on jo nyt hyvässä kunnossa ja miljöö ihastuttava, joten kisasta tulee varmasti hieno”, LET-konkari Wikström kertoi.

LET-mediapäivä. Vasemmalta Elina Nummenpää, Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Emilia Tukiainen, Tia Teiniketo ja Sanna Nuutinen. /Tomi Natri

Järjestelyissä loppukiri – 5000 katsojaa odotetaan paikalle

Pelaajien kuulumisten lisäksi mediapäivässä avattiin kilpailun järjestämisen vaiheita. Sekä promoottori Juha Juvonen Golfliitosta että Pickala Golfin toimitusjohtaja Janne Pelkonen kertasivat lyhyesti taustaa ja mitä kahden kuukauden loppukirin aikana on vielä luvassa.

Kiertueen kilpailunjohtaja Davide Lantos kävi edellisellä viikolla viimeisellä kenttäkäynnillä, josta saatu palaute oli ainoastaan positiivista. Park-kenttä on talvehtinut hyvin ja kisaviritys saatiin lyötyä lukkoon. Kisakenttä tulee kuulumaan kiertueen pisimpiin tänä vuonna.

Yksityiskohtia riittää järjestelyissä hiottavaksi vielä ennen h-hetkeä, mutta yhteinen viesti on että aikataulussa ollaan. Kisaviikolla tärkeässä roolissa ovat myös Pickalan 250 vapaaehtoista, joille on kymmeniä eri rooleja tulosten laskijasta forecaddieen ja liikenteenohjaukseen.

Kilpailun tunnuslauseeseen, ”Koe kesän suurin golfjuhla”, uskotaan täysin rinnoin ja Pickala Golfiin odotetaankin 5000 katsojaa seuraamaan Ladies Open by Rock Resort -kilpailua. Sijainti pääkaupunkiseudulla mahdollistaa suuren yleisön, ja parkkipaikkahaastetta ratkotaan järjestetyillä kisabusseilla Espoosta ja Kirkkonummelta sekä ilmaisilla shuttle-kuljetuksilla lähistön parkkialueilta.

”Kilpailu on meille Pickalassa hieno mahdollisuus ja olen ylpeä jo kaikesta tähän astisesta työstä. Pickala Golf haluaa olla veturi Suomi Golfissa”, Pelkonen kertoo.

Ladies Open by Pickala Rock Resort pelataan 29.6.-1.7. Pickala Golfin Park-kentällä.

Ilman merkittäviä kumppanuuksia kilpailua ei voitaisi järjestää, ja varainhankintaa on tehty yhteistyössä Golfliiton ja Pickalan toimesta. Paikallisella tuella on ollut suuri merkitys,  esimerkkinä nimikkokumppani Rock Resort, joka rakentaa Pickalaan maailman parasta par3-kenttää ja sen ympärille korkeatasoista asuinaluetta. Kari Karvinen kertoi rakennustöiden edistymisestä. /Tomi Natri