LET-kotikisa tuo huippupelaajat Pickala Golfiin kesällä 2023

Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun palkintopotti on 300 000 euroa

Ei kahta ilman kolmatta – golfin ystävät pääsevät jälleen ensi kesänä seuraamaan huippugolfia ja suosikkipelaajiaan lähietäisyydeltä, kun Ladies European Tourin osakilpailu pelataan Suomessa kolmatta vuotta peräkkäin. Ladies Open by Pickala Rock Resort -nimeä kantava kilpailu pelataan Siuntion Pickala Golfissa 29.6-1.7. Sijainti pääkaupunkiseudulla avaa erinomaiset näkymät huikealle yleisötapahtumalle ja pelaajia houkuttelee varmasti palkintopotin nousu 300 000:een euroon.

”Kiinnostus LET-kisaa ja kilpagolfia kohtaan ovat korkealla, ja viimeiset kaksi golfjuhlaa ovat olleet upeita menestystarinoita monella rintamalla. Golfliitolla on promoottorina vahva visio ja halu edistää naisten huippu-urheilua mahdollistamalla kansainvälinen tapahtuma tulevaisuudessakin. Uusia idoleita ja esikuvia esiintuomalla inspiroimme tulevaisuuden tähtiäkin. Suuri kiitos kuuluu luonnollisesti kaikille yhteistyötahoille, joita ilman tämä ei olisi mahdollista”, Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen kertoo.

Golfliitto on allekirjoittanut vuoden 2023 osalta järjestelysopimuksen Suomen suurimman golfkeskuksen Pickala Golfin kanssa. Laadukkaasta palvelutasostaan ja pitkäjänteisestä kilpailumenestyksestään tunnettu golfyhteisö tarttui LET-projektiin innokkaasti. Pickalan kentillä on pelattu useita kansallisia ja kansainvälisiä arvokisoja, joten organisaatiolta löytyy jo mittavaa kokemusta järjestelyistä ja muutkin tärkeät päätöstä tukevat asiat loksahtivat pikavauhtia paikalleen. Kisa-areenaksi 54-reiän kokonaisuudesta on valikoitunut Park, ja odotettavissa on eurooppalaisen naiseliitin haasteeseen hyvin vastaan laittava elegantti puistokenttä.

”Ladies European Tourin osakilpailu on meille täydellinen ”match”, sillä Pickala tunnetaan sekä vahvana kilpagolfseurana että aktiivisena naispelaajayhteisönä. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat olennaisesti osa toimintaamme ja haluamme olla siksi mukana suomalaisen naisgolfin kehittämisessä. Ylipäänsä näemme kilpailun erinomaisena mahdollisuutena vahvistaa entisestään koko Pickalan alueen brändiä sekä Pickala-henkeä yhteisössämme”, Pickala Golf Oy:n toimitusjohtaja Janne Pelkonen kertoo. 

Pickala Golf on meritoitunut kisajärjestäjä. Kuva: Teemu Kiiskinen / Twelwe

Saman vision ja arvot jakaa myös kilpailun nimikkokumppani Pickala Rock Resort, joka sitoutui yhteistyöhön erittäin nopealla aikataululla. Pickala Rock Resort on Pickalan golfkeskukseen rakentuva korkeatasoinen asuinalue sydämenään 9-reikäinen huippuhieno par3-kenttä Rock. Pickala Rock Resort kokee kansainvälisen kilpailutapahtuman näkyvyyden rakentavan brändimielikuvaa vireästä ja kasvavasta alueesta, jossa asuvat hyvinvoivat ja onnelliset golfhenkiset asukkaat. Myös Siuntion kunta tulee olemaan osa kilpailun kumppaniverkostoa.

”Rock Resortin tavoitteena on Pickalan upean alueen kehittäminen entisestään. Ladies European Tourin osakilpailu Pickalassa sopii tähän tavoitteeseen mainiosti. Oli siis itsestään selvää, että haluamme nimikkokumppanina tukea kisan järjestämistä kotikentällämme”, Rock Properties Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari Karvinen perustelee.

Kun kyseessä on näin mittava kansainvälinen tapahtuma, suunnataan katseita Golfliiton ja Pickala Golfin yhteisen varainhankinnan lisäksi erityisavustuksia myöntävän Opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan, joka on osaltaan ollut mahdollistamassa ja tukemassa aiempien vuosien osakilpailuja.

Suomen osakilpailussa mielenkiintoisia ulottuvuuksia

Suomalaiset ovat nostaneet itsensä Ladies European Tourin kestomenestyjiin, ja myös kiertue itse on erittäin tyytyväinen, että Suomen kisa saa jatkoa. Sekä pelaajat että organisaatio ovat ihastelleet kisatapahtumia ja kisakenttien korkeaa laatua. Suomalaispelaajien tasaisen vankka menestys tukee järjestämistä entisestään.

”Kiitämme yhteistyökumppaneitamme Suomen Golfliittoa ja Pickala Golfia heidän sitoutumisestaan ​​tarjota LET-pelaajillemme jälleen upea maailmanluokan golfkenttä ja kokonaisympäristö vuoden 2023 Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailuun. Olosuhteet näyttävät mahtavilta, ja tiedän, että kaikki kiertueella ovat innoissaan nähdessään paikan ensimmäistä kertaa. Golfliiton omistautuminen naisurheilijoiden voimaannuttamiseksi täyden potentiaalinsa saavuttamiseen käy ilmi suomalaisten lahjakkuuksien vahvuudesta ja viimeaikaisesta kilpailumenestyksestä. Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö ensi vuoden kansainvälinen kilpailu vaikuta jatkossakin myönteisesti golfin suosioon Suomessa”, Ladies European Tourin toimitusjohtaja Alexandra Armas kertoo.

Kilpailun promoottori Golfliitto näkee ensi kesän tapahtumassa paljon vetovoimaa niin pelaajien kuin yleisönkin puolesta. Urheilullisesta näkökulmasta kiinnostavaa on etenkin se, että jaossa on ranking-pisteitä syyskuun Solheim Cupiin, mikä houkuttelee varmasti paikalla kiertueen kärkipelaajia kasvaneen palkintopotin lisäksi. Luonnollisesti Suomi-huiput halutaan myös viivalle.

Pickalan sijainti pääkaupunkiseudulla ja kisa-ajankohta kesä-heinäkuun taitteessa antavat erinomaiset näkymät suurelle yleisötapahtumalle. Tavoitteena on rakentaa kilpailun ympärille muutakin ohjelmaa palvelemaan yleisöä. Tässä kulmakivenä on myös klubin laaja ja kilpagolfille hyvin myötämielinen golfyhteisö.

”Pickala Golf on kokenut tapahtumien järjestäjä, jonka henkilöstöltä ja tarvittavalta vapaaehtoisorganisaatiolta löytyy sekä vankkaa osaamista että intohimoa. Odotan innolla menestyksekästä yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa, yleisöryntäystä ja upeita golfsuorituksia Pickalan viheriöillä!”, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö ja promoottori Juha Juvonen summaa.

 

Kilpailun faktat:

Ladies Open by Pickala Rock Resort
Ladies European Tourin osakilpailu
-Pelataan 29.6.-1.7.2023
-Pelimuoto 54 reiän lyöntipeli
-Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa
-Palkintopotti 300 000 euroa
-Suomalaisista Ladies European Touria ovat kaudella 2022 pelanneet Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Krista Bakker, Emilia Tukiainen, Emily Penttilä, Linda Henriksson, Elina Nummenpää ja Karina Kukkonen sekä Matilda Castren muutamia kilpailuja.
-Promoottori Golfliitto saa käyttöönsä 11 kutsukorttia

Tausta
Heinäkuussa 2021 Ladies European Tour palasi Suomeen 10 vuoden tauon jälkeen. Silloin Matilda Castren nappasi voiton runsaan kotiyleisön edessä Aura Golfissa Ursula Wikströmin ollessa toinen. Vuonna 2022 puolestaan kotikisa siirtyi Ahvenanmaalle Ålands Golf Clubille, jossa voitto meni Ranskaan Anne-Charlotte Moralle ja parhaana suomalaisena oli Ursula Wikström 5. sijallaan.

Aiemmin Suomen osakilpailu pelattiin seitsemän kertaa Helsingin Golfklubilla Talissa vuosina 2005-2011. Myös vuonna 2008 nähtiin suomalaisvoittaja, kun Minea Blomqvist-Kakko ratkaisi voiton viimeisellä viheriöllä Ursula Wikströmin ollessa toinen.

 

Pickala Rock Resort on Siuntiossa Pickalan golfkeskuksessa sijaitseva uusi ja korkeatasoinen asuinalue. Rock Resortin sydän on yhdeksänreikäinen par3-golfkenttä Rock. Se tähtää viiden miljoonan euron budjetillaan maailman hienoimmaksi par3-kentäksi ja avataan kesäkuussa 2025. Rock Resortin suunnitelmissa on myös hotelli, spa erilaisine wellness-hoitoineen ja ympärivuotinen klubiravintola. Rock Resort on kooltaan 45 hehtaaria, samaa kokoluokkaa kuin Helsingin Katajanokka. Rock-kentän ympärille tulee sata vakituisen asumisen tonttia, joista osa tarjotaan omakotirakentajille ja osa yhtiömuotoiseen rakentamiseen. Ensimmäiset tontit on tarkoitus saada myyntiin loppuvuonna 2024. Rock Resort -hankkeen toteuttaa Rock Properties Oy. Yhtiön taustalla ovat Pickalassa asuvat golfarit Kari Karvinen ja Jussi Nurmio. Lisätietoja osoitteesta www.pickalarock.fi.