LET-naiset tiukassa testissä Floridassa – Tiia Koivisto paras suomalainen

Miamista reilun tunnin matkan päässä pohjoisessa sijaitseva Trump International -kenttä toimi viikonloppuna Ladies European Tourin Aramco Team Series -kilpailun näyttämönä. Ja minkälaisen näyttämön LET-pelaajat saivatkaan!

Kenttä oli nimittäin viritetty todella tiukaksi, ja vain kaksi pelaajaa selvitti 54 reiän kilpailun alle par-tuloksen. Kilpailun ykköseksi nousi Espanjan Carlota Ciganda tuloksella -2. Tiukan kisan jälkeen toiseksi sijoittui Tsekin Klara Davidson Spilkova (-1).

Jotain kilpailuareenan haastavuudesta kertoo cut-raja, joka oli poikkeuksellisen korkea, +9. Kilpailun kolmesta suomalaispelaajasta vain Tiia Koivisto selvitti cutin. Noora Komulaisen ja Sanna Nuutisen tie nousi pystyyn ennen sunnuntain päätöskierrosta.

Yhteistuloksella +9 sijalle 35 lopputuloksissa yltänyt Tiia Koivisto kertoi kilpailun jälkeen tiukasta kisaviikosta.

”Oli vaikea setup tällä viikolla. Griinit olivat todella kovat, stimp oli 12,6 jalkaa. Griinit olivat iltapäivästä todella kovat, pallo oli mahdoton saada pysähtymään paikoilleen”, Koivisto kertoo kentästä.

Omasta pelistään kierrostulokset 72–78–75 pelanneella Koivistolla oli kahtiajakoiset tunnelmat.

”Ensimmäinen päivä oli hyvää tekemistä. Toinen kierros jäi kesken. Viimeinen päivä olikin sen takia aika pitkä, kun piti lyhyiden unien jälkeen heti aamulla pelata toinen kierros loppuun”, Koivisto viestitti West Palm Beachista.

”Kolmas rundi alkoi tahmeasti tuplalla, kun painoin rehellisen soketin keskeltä väylää veteen. Loppu olikin ihan ok tekemistä.”

Aramco Team Series -kilpailuissa pelataan myös joukkuekilpailu, ja kaksipäiväisen joukkuekilpailun voittoon pelasi Pauline Roussinin kipparoima joukkue. Morgan Metraux’n joukkueessa pelannut Tiia Koivisto sai joukkuekilpailun 11. sijasta reilut 4000 dollaria. Kun siihen lisää henkilökohtaisen kilpailun palkintorahat, niin Koiviston viikkotienestit olivat vähän alle 8000 dollaria.

Amerikan-visiitin jälkeen Ladies European Tour palaa takaisin Eurooppaan, tarkemmin sanottuna Belgiaan. Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailukin siintää kalenterissa jo melko lähellä, sillä Suomen LET-kilpailuun on aikaa enää reilu kuukausi.