Linda Osala elämänsä mahdollisuuden äärellä lauantaina Pickalassa – kotikisan voitto tähtäimessä

Kotikilpailun voittaminen on kaikille urheilijoille unelmien täyttymys. Sitä unelmaa pääsee lauantaina jahtaamaan myös Linda Osala, joka lähtee neljänneltä sijalta Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun päätöskierrokselle.

Osala pelasi 66 lyönnin huippukierroksen torstaina, eikä meno hyytynyt perjantainakaan, vaan tulostaululla komeili päivän päätteeksi 69 lyönnin kierrostulos. Yhteistuloksessa -9 oleva Osala on kolme lyöntiä kilpailua johtavaa Johanna Gustavssonia jäljessä. Heidän väliin mahtuvat toisena oleva Carmen Alonso (-11) ja kolmatta sijaa pitävä Christine Wolf (-10).

Vasta puoli yhdeksän aikaan illalla kierroksensa päättänyt Osala oli mielissään päivän päätteeksi, vaikka birdiet jäivät takaysillä vähiin.

”Jotenkin kaikki se kova lataus alkoi vähän laskea takaysin lopussa. Osku (caddie) kysyi kuudellatoista, että mikä sua vaivaa. Mä sanoin, että mua vaivaa varmaan se, että mua ei vaivaa mikään”, onnellinen Osala nauroi kierroksen jälkeen.

Osalalla on lauantaina mahtava tilaisuus ensinnäkin parantaa uransa parasta LET-sijoitusta, joka on viime vuonna Ahvenanmaan LET-kilpailussa tullut kahdeksas sija, mutta myös ottaa voitto kotikilpailussa. Siihen Osalalla on selvä kaava, miten hän lähtee voittoa tavoittelemaan.

”Ajattelen, että vedetään sellainen superkierros tauluun. Sitten ei voi mitään, jos joku pelaa paremmin. Omat tavoitteet ja suunnitelmat ovat selvät”, Osala linjasi jämäkästi.

Osala ei ole ainoa suomalainen, joka on kilpailun kärkikymmenikössä, sillä perjantaina päivän parhaan kierrostuloksen (66) pelannut Noora Komulainen jakaa yhdeksättä sijaa tuloksessa -6.

Lauantain kierroksella nähdään yhteensä kahdeksan suomalaista, Osalan ja Komulaisen lisäksi Katri Bakker (-4, 17.), Elina Nummenpää (-3, 27.), Tiia Koivisto (-2, 32.), Sanna Nuutinen (-1, 41.), Ursula Wikström (-1, 41.) ja Niina Liias (par, 53.).

Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun päätöskierrokselle lähdetään kello 8.45 alkaen. Osala lähtee kentälle toiseksi viimeisessä ryhmässä kello 10.34. Lähtöajat TÄÄLTÄ.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan suomalaista huippugolfia paikan päälle. Kilpailua voi seurata myös Ruutu-palvelusta ja Yleltä kello 13–16.

Tulokset