Matilda Castren mukaan Gant Ladies Openiin

Aura Golfissa 15.–17.7. järjestettävän golfin Gant Ladies Openin suomalaispelaajien rintama täydentyy alkukesän kirkkaimmalla tähdellä, kun Yhdysvalloissa ammattilaisena kilpaileva Matilda Castren on ilmoittanut lähtevänsä mukaan kilpailuun.

26-vuotias Castren on suomalaispelaajista maailmanlistalla korkeimmalla 74. tilallaan. Hän teki kaksi viikkoa sitten historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena LPGA Tourin, naisten arvostetuimman golfkiertueen, osakilpailun.

Castren on aiemminkin osoittanut pystyvänsä voittamaan. Itseluottamuksen kannalta tärkeä ykköstila tuli jo haastajakiertue Symetra Tourilla viime vuoden lokakuussa. Amatöörinä Castren pelasi seitsemän kertaa voittajaksi Florida State Universityssä vietettyinä college-vuosina.

Päätöksen osallistumisesta Gant Ladies Openiin ratkaisi Castrenin mukaan LPGA Tourilla saavutettu voitto, joka takaa pelioikeuden kiertueella aina kauden 2023 loppuun asti.

”Helpotti ettei tarvitse miettiä kategorian uusimista. Mietin vielä pelaanko LPGA:n parikilpailun, mutta onhan se hienoa päästä pelaamaan kotimaassa Ladies European Tourin kilpailua.”

Aura Golfin kentällä Turun Ruissalossa Castren muistelee pelanneensa viimeksi kesän 2013 henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa.

”Ruissalo on hieno kilpakenttä. On varmasti jälleen hyvässä kunnossa, mikä on kaikille mieleen.”

”Tulossa on hieno tapahtuma. Kotona pelaaminen luo suomalaisille omalta osaltaan paineita, mutta matkustaminen on helpompaa ja kotiyleisöstä saa paljon tukea. Itselleni kilpailu on ensimmäinen Ladies European Tourilla, joten hiukan on sellainen olo, että ei ihan tiedä mitä odottaa.”

Ennakkosuosikin paineita Castren ei suostu itselleen ottamaan.

”Tietenkin voitto olisi upea kotiyleisön edessä, mutta lähdetään pelaamaan lyönti kerrallaan ja nauttimaan kotikisan huumasta.”

Tehdäänkö Solheim Cupissa historiaa?

Castrenin mukanaolon ansiosta yleisö pääsee Aura Golfissa seuraamaan molempien olympiagolfiin suuntaavien naispelaajien otteita. Toinen suomalaisedustaja Tokiossa on Ladies European Tourilla viime aikoina historiallisen vahvasti esiintynyt Sanna Nuutinen.

Molemmat pelaajat ovat ajankohtaisia nimiä myös syyskuun alussa pelattavan Solheim Cupin näkökulmasta. Yksikään suomalaispelaaja ei toistaiseksi ole edustanut Eurooppaa joka toinen vuosi Yhdysvaltojen joukkuetta vastaan pelattavassa reikäpelikohtaamisessa, naisten kilpagolfin valovoimaisimmaksi nousseessa tapahtumassa. 

Nuutinen on tällä hetkellä kiinni paikassa joukkueessa Ladies European Tourin oman Solheim Cup -rankingin valossa. Kapteenin käytössä olevat kuusi ”villiä korttia” nostavat myös Castrenin osakkeita vahvasti, jos alkukesän hyvä vire säilyy. Gant Ladies Open on tässäkin mielessä oiva näytön paikan. Tällä hetkellä Castrenin edellä mailmanlistalla on vain 12 eurooppalaispelaajaa. Solheim Cup -joukkueen vahvuus on samainen 12 pelaajaa.

”Tietysti paikka Solheim Cup -joukkueessa kiinnostaa”, Castren tunnustaa. ”On pelattava hyvin, jos haluaa pitää kiinni mahdollisuudesta.”

Castren pelaa Aura Golfissa promoottorin kutsulla. Suomen Golfiiitto tiedottaa myöhemmin tällä viikolla muista kutsun saavista pelaajista.

Kuva: Matilda Castren (vas.) on jo päässyt maistamaan tunnelmaa kilpagolfin terävimmällä huipulla. © Petteri Nykky