Noora Komulaiselta vahva startti LET-kauteen – heti komeasti viiden joukkoon

Viime kaudella äitiyslomalta takaisin työpaikalleen Ladies European Tourille palannut Noora Komulainen sai lentävän lähdön tähän kauteen sijoittumalla upeasti viidenneksi LET-kauden avanneessa Magical Kenya Ladies Open -kilpailussa. Neljän hikisen kierroksen jälkeen Komulaisen yhteistulos oli par (74–74–71–73).

Yli 30 asteen helteessä pelattu kisa oli tiukka testi heti kauden alkuun, mutta Komulaisen tasaisen varma tekeminen Vipingo Ridgen par 73 -kentällä oli tällä kertaa valttia. Neljän kierroksen aikana vain yhdeksän bogia tehnyt Komulainen olikin tyytyväinen viidenteen sijaan.

”Olen tosi onnellinen tästä onnistumisesta”, viidennen sijan yhdessä Yuri Onishin kanssa jakanut Komulainen iloitsi.

”Viime vuosi oli rämpimistä, mutta sain hyvän off-seasonin ja työstettiin hyviä juttuja valmentajien kanssa.”

Iloisen Elli-tyttären äidiltä paluu kisaviheriöille oli viime kaudella haastava, mutta talvitauon aikana palaset ovat loksahtaneet oikeille paikoilleen.

”Ensimmäistä kertaa äitiysloman jälkeen tuntui hyvältä koko kisan ajan. Toki ruostetta oli havaittavissa, ja olosuhteetkin olivat todella haastavat”, Komulainen viestitti Keniasta.

Toinen suomalainen cutin selvittänyt pelaaja oli Sanna Nuutinen. Paluun LET:lle tehnyt Nuutinen (+5) väläytteli osaamistaan, mutta liian monta isoa reikätulosta veivät hänen menestysmahdollisuutensa tällä viikolla. Nuutisen sijoitus oli lopulta jaettu 20:s.

Kilpailun ylivoimaiseen voittoon pelasi Intian Aditi Ashok. LPGA Tourillakin pelanneen pelurin voittotulos oli -12, jolla voitto irtosi peräti yhdeksän lyönnin kaulalla.

Ladies European Tourin kausi jatkuu heti ensi viikolla, kun kiertue siirtyy Afrikan mantereen pohjoisosiin, tarkemmin sanottuna Marokkoon. Siellä suomalaisista ovat Nuutisen lisäksi mukana tällä viikolla cutista pudonneet Tiia Koivisto ja Ursula Wikström.

Kuva: Tristan Jones/LET