Paistetta Vaisteen isännöimässä Pro-Amissa

Aura Golfin kunniapuheenjohtajan kiinteistöneuvos Heikki Vaisteen perhe isännöi keskiviikkona Gant Ladies Openin jälkimmäistä Pro-Am-tapahtumaa. Lämpö helli jälleen mukanaolijoita tiistain tapaan.

Suomen Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen korosti tervehdyssanoissaan sitä, kuinka hienoa vuotta suomalaisessa golfissa eletään. Pelin sosiaalistakaan puolta ei unohdettu. ”Pidetään kaikki hauskaa” oli Hartikaisen viesti kilpailun runsaslukuisille kumppaneille ja näiden mukaan kutsumille vieraille.

Heikki Vaiste osoitti kiitoksensa kaikille niille, jotka omalla panoksellaan ovat olleet luomassa olosuhteita kotimaiselle seura- ja kilpagolfille. 

Nuorten saamista mukaan ja pitämistä lajin parissa Vaiste piti suomalaisen golfin tulevaisuuden kannalta keskeisenä kysymyksenä. Vaisteen oma henkilökohtainen panos kilpailun toisena pääyhteistyökumppanina sai läsnäolijat selvästi herkistymään, mikä kuului aamun äänekkäimpinä aplodeina.

Aura Golfilla on pitkät perinteet aktiivisena seurayhteisönä, joka on halunnut säännöllisesti antaa oman panoksensa kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen järjestämiseen. Tätä perintöä seuran puheenjohtaja Ahti Koskilahti korosti omassa puheenvuorossaan. Kiitoksen sanat kohdistettiin myös suurelle vapaaehtoisjoukolle, jota ilman Gant Ladies Openin kaltaisen tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista.

Hanna Hartikainen pelasi Pro-Amin samaan ryhmään kunniavieraaksi kutsutun pormestari Jan Vapaavuoren, Suomen Olympiajoukkueen puheenjohtajan, kanssa. Tunnelma oli korkealla

”Mahtava fiilis”, kommentoi Hartikainen. ”Turku ja Aura Golf on upea paikka tämän viikon kilpailulle. Valmistelut ovat sujuneet hienosti, aurinko paistaa ja pelaajat ovat innoissaan.”

Ladies European Tourin (LET) saamista Suomeen hän luonnehti aikaa vieneeksi projektiksi.

”Se on ollut useamman vuoden unelma ja aihio. Haastajakiertueet Challenge Tour ja LETAS ovat jo tuttuja, ja niistä saatujen kokemusten valossa on mietitty mitä voitaisiin vielä tehdä ja etenkin naisille. Naisten isoja kansainvälisiä urheilutapahtumia ei Suomessa yleensäkään paljoa järjestetä, joten LET konkretisoitui suunnitelmaksi. Yli vuosi on tehty tiiviisti töitä, ja on hienoa olla nyt tapahtuman kynnyksellä.

Suomi Golfin menestyminen monella rintamalla tuntuu luonnollisesti hyvältä. 

”Buumi on edelleen käynnissä, ja olen ylpeä kaikista golfareita – niin uusista kuin vanhoistakin. Upeaa miten sekä miehissä että naisissa tulee menestystä kansainvälisellä rintamalla. Naisten viimeaikainen menestys tuo tähänkin viikkoon ehdottomasti vähän extraa! Ja Tokiossa kaikki on mahdollista.”

Jan Vapaavuori oli samoilla linjoilla.

”Mahtavaa olla Turussa, mahtavaa olla LET-kisassa – ei kesäpäivä voisi olla parempi.”

Olympiakomitean puheenjohtaja oli pannut suomalaisten menestyksen merkille.

”Matilda ja Sanna ovat pärjänneet todella hyvin, Matilda suorastaan hämmästyttävän hyvin. Suomi Golf on hyvässä nousussa, ja myös miesten puolella on nähty hyviä suorituksia. Golf on yksi maailman kilpailluimmista lajeista, ja Suomi ilmastostaan huolimatta pärjää siinä upeasti. Jännittää kovasti, olympialaisia ajatellenkin kaikki on mahdollista.”

Mitä olympiagolf tuo mieleen?

”Ennen kaikkea on hienoa, että yksi maailman kilpailluimmista lajeista on mukana kisassa. Olympialaiset tuovat myös uutta yleisöä lajille, mikä on arvo sinänsä. Lisäksi myös urheilijoille se tuo uuden unelman, jota jahdata. Tokiossa golf on laji, jossa Suomella on täysi joukkue ja varmasti saamme jännittää siellä Suomi-lippikset päässä.”

Pro-Amiin osallistumattomille ammattilaisille ja kilpailuun kutsutuille amatööreille keskiviikko tarjosi viimeisen tilaisuuden oman pelin hiomiseen kilpailun edellä. Olosuhteita kiiteltiin kilvan niin ensikertalaisten kuin Aura Golfin jo entuudestaan tuntevien suulla.

Hole in onekin nähtiin, kun Skotlannin Michele Thompson löi rautakasilla pallon reikään noin 135 metristä kilpailun 7. reiällä (Aura Golfin normaali 12. reikä).

Ohessa joitakin tunnelmia elämysrikkaasta päivästä. Lisää kuvia julkaistaan Suomen Golfliiton Facebook-sivulla.

1_B4A3389

Kuva 38 / 38