Park on valmis ottamaan LET-pelaajat vastaan

Tour-kenttiä kohtaan on aina toiveita ja odotuksia, niin tälläkin viikolla Pickalassa. Paperilla todella pitkä Park-kenttä asettaa Ladies European Tour -pelaajille mieluisan haasteen, jota he ratkovat torstaista lauantaihin pelattavassa Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailussa.

Alkuviikon aikana pelaajat ovat saaneet esimakua tulevasta, kun he ovat pelanneet harjoituskierroksia. Park suljettiin viime viikon keskiviikkona kilpailua varten, ja muutama ylimääräinen lepopäivä näkyy kentän kunnossa selvästi. Täydellisyyttä hipovat griinit rullaavat juuri niin kuin pitää, ja väylillä pallo asettuu nätisti hyvän ruohopeitteen päälle.

Kentän hyvä kunto on osunut niin pelaajien kuin valmentajienkin silmään.

”Oikein hienoa työtä täällä on tehty. Mukava päästä pelaamaan”, LET:llä viime aikoina hyviä otteita esittänyt Linda Osala sanoo.

Osalan muistiinpanot Park-kentästä ovat menneet osittain uusiksi, kun kenttää pelataan tällä viikolla paljon normaalia pidempänä. Kentällä on mittaa peräti 6060 metriä.

”Kentän setup on aika erilainen kuin mitä täällä on tottunut pelaamaan. Pari kertaa on saanut katsoa väyläopasta, että mihin suuntaan tässä kannattaakaan lähteä lyömään”, Osala kertoi kesken tiistain Pro-Am-kierroksen.

Vaikka kenttä näyttää paperilla pitkältä, ei Osalan mailavalinnat Pro-Amissa olleet pisimmästä päästä.

”En koe, että kenttä olisi mikään överipitkä. Wedgejä ja rautakaseja olen lyönyt lähestymisiin”, Osala avasi mailavalintojaan Pro-Amin puolivälissä.

Osalan ja Henni Mustosen valmentajana toimiva Pasi Purhonen oli tiistaina seuraamassa suojattiensa valmistautumista kilpailuun. Valmentaja oli huomannut saman, että Park on venytetty naisten major-kenttien mittaan.

”Tämä on paperilla yksi vuoden pisimpiä kenttiä. Mutta leveät väylät ja kuivat raffit voivat olla ihan kivaa vaihtelua. Saa kerrankin mättää palloa kunnolla”, Purhonen maalaili ajatuksiaan.

”Tällä viikolla saa vetää ihan niin kovaa kuin lähtee. Sen pitäisi sopia suomalaisille.”

Purhosen toiveissa on, että kilpailussa Parkin pisimpiä par-vitosia pelattaisiin joinakin päivinä hieman lyhyempinä, jolloin väylistä tulisi mielenkiintoisempia.

”Kasilla ja kuudellatoista olisi mahdollisuus käyttää etutiitä. Siellä jäisi tähän myötätuuleen 190 metriä toiseen lyöntiin matkaan. Mutta katsotaan, miten ne pelataan”, Purhonen pyöritteli ja jatkoi samaan hengenvetoon:

”Par-kolmoset ovat pitkiä, paitsi 11 on lyhyt. Ne ovat 150–170-metrisiä. Wedgejä lyödään kierroksella niin vähän, että voisi olla hyvä, jos par-vitosia pelattaisiin vähän lyhyempänä.”

Pelattiin kenttää kuinka pitkänä hyvänsä, se antaa hyvän haasteen LET:n pelaajille, se on selvä.