Pro-Am on vieraille elämys ja Rock Resortille astuminen parrasvaloihin

Isompien golfkilpailujen yhteydessä kuulee aina puhuttavan Pro-Amista. Vaikka Pro-Amia seuraava ammattilaiskilpailu on totta kai kaiken keskiössä, ovat alkuviikkoon sijoittuvat Pro-Amit todella tärkeässä roolissa kilpailuja järjestettäessä.

Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailun alla pelattiin kaksi yritysvieraille suunnattua Pro-Amia, joissa amatöörigolfarit pääsivät pelaamaan samoissa ryhmissä kilpailuun valmistautuvien ammattilaisten kanssa. Viking Linen joukkueessa keskiviikon tapahtumassa olleet Sari Wäck ja Tiina Veräväinen olivat haltioissaan päivästä.

”Ilma on ihan loistava, seura on hyvä ja täällä on kiva fiilis. Eikä näihin ihan helpolla aina pääse mukaan, joten on kunnia olla täällä”, Veräväinen iloitsee.

Viking Linen ryhmän prona olleen Elina Nummenpään lyönnit olivat tehneet vaikutuksen vieraisiin jo muutaman reiän aikana, jota he olivat ehtineet pelata ennen haastatteluhetkeä.

”Ihaillen seuraamme hänen peliään ja vinkkejäkin saa. Ihan ei kuitenkaan niihin pituuksiin päästä”, nauraa Veräväinen.

Wäck oli laittanut merkille samat asiat kuin Veräväinenkin.

”Huomaa, että tämä on eri laji. On golfia, ja on golfia.”

Nummenpäälle Pro-Amit ovat tuttua kauraa. Niissä valmistaudutaan tulevaan kilpailuun, vaikkakin pelataan amatööripelaajien kanssa, ja päivän tärkein tehtävä on hauskanpito.

”Nämä ovat kivoja päiviä, minä tykkään. Ja mikä täällä auringossa on ollessa. Näissä joutuu kuitenkin ottamaan lyönnit puolitosissaan ja esittämään vähän taitoja”, hyvällä fiiliksellä kilpailuun valmistautuva Nummenpää kertoo.

Kilpailun nimikumppanina olevan Pickala Rock Resortin taustalla vaikuttavat Kari Karvinen ja Jussi Nurmio olivat myös mukana keskiviikon Pro-Amissa. Kaksikon yhteisprojektina rakentuva Pickala Rock Resort haluaa olla maailman paras par3-kenttä, ja Ladies European Tour -kilpailun nimikumppanuus kytkeytyy saumattomasti Pickalaan rakentuvaan uuteen golfkenttään ja asuinalueeseen.

Kari Karvinen on ollut iso tekijä Pickalan LET-kisan taustalla. Kuva: Juha Hakulinen

Minkälainen rutistus kisan rakentaminen on nimikumppanin puolelta sitten ollut?

”Kyllä tämä on meidänkin kannalta ollut tosi iso projekti. Tämä on oikeastaan ensimmäinen markkinointiponnistus, mitä teemme Rock Resortin eteen. LET:n tiukat aikataulut laittoivat meidätkin tekemään asioita täysillä”, pelin tiimellyksestä tavoitettu Karvinen sanoo.

Intohimoisena golfihmisenä Karvinen suhtautuu tämän viikon kilpailuun odottavin tunnelmin. Hän toivoo totta kai suomalaismenestystä, mitä aiemmissa Ladies European Tourin kotikilpailuissa onkin nähty.

Karvisen perheessä kilpailua on pakerrettu kasaan jo pidemmän aikaa, välillä myös yötä myöten.

”Vaimoni on Pickalan puolelta pääkoordinaattorina tässä kisassa ja meillä on viime aikoina nähty untakin LET:stä ja Rockista, kun olemme eläneet tätä hommaa 24/7”, tasoituksella 9,3 pelaava Karvinen nauraa.

”Mutta kyllä täällä lähes trooppisessa Pickalassa alkaa olla suuren urheilujuhlan tuntua.”