Pro-Am tarjoili upeita suorituksia ja koko sään kirjon

Keskiviikkona Ålands Golfklubilla nähtiin hymyileviä kasvoja ja hetkittäin villejä tuuletuksia, kun Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailuviikko laukaistiin toden teolla käyntiin nimikumppani Ålandsbankenin isännöimässä Pro-Am-tapahtumassa. 

Yli 80 kutsuvierasta sekä saarelta että mantereelta jakoivat yhteisiä elämyksiä, verkostoituivat ja nauttivat mahdollisuudesta olla mukana kotimaista kilpagolfia tukemassa. Kirsikkana kakun päällä samalla oli tilaisuus seurata pääkiertueella pelaavia ammattilaishuippuja lähietäisyydeltä.

Ålandsbankenin Ahvenanmaan liiketoimintajohtaja Mikael Mörn oli innoissaan ja ylpeä Ladies European Tourin osakilpailun saamisesta Ahvenanmaalle ja upealle Slottsbanan-kentällä.

”Kiitos Golfliitolle mahdollisuuden antamisesta ja tiiviistä yhteistyöstä järjestelyissä. Tämä on hieno tapa tuoda esille Ahvenanmaata ja sen monipuolista tarjontaa globaalisti. Kisaviikosta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen ja jännittävä.”

Dick Lundqvist (oik.), Maria Karlström ja Mikael Mörn pelasivat Pro-Amissa Caroline Hedwallin kanssa.

Sääolosuhteet näyttivät vielä alkuinfon aikaan apeilta, kun rankat sadekuurot kurittivat kentän maita juuri ennen iltapäivän starttia. Kuin taikaiskusta taivaat kuitenkin kirkastuivat, ja avauslyönnit päästiin lyömään hienossa auringonpaisteessa tyynessä kelissä.

Pro-Am-tapahtuma eteni mukavassa tahdissa sekä upeita maisemia että suorituksia ihastellen. Hymyt olivat herkässä, vaikka kilpailu olikin tiukkaa. Pelaajia hemmoteltiin kahdella ruokateltalla, joissa tarjoiltiin paikallisia herkkuja – pannukakkua ja saaristolaisleipää. Väylillä vieraita viihdyttivät myös monet erikoiskilpailut.

Viimeisen tunnin aikana Suomen sää kuitenkin teki täyskäännöksen, kun rankat sadekuurot jälleen iskivät Kastelholman maille ja sateenvarjot jouduttiin kaivamaan esiin.

Kaikki pelaajat pääsivät kuitenkin onnellisesti maaliin, ja Pro-Amin tulostaso oli kova vaihtelevista sääolosuhteista huolimatta. Vaatteiden vaihdon jälkeen päästiin nauttimaan maukkaasta illallisesta klubitalolla, ja runsas palkintopöytä saatteli tyytyväiset vieraat kotiin.

Lisää kuvia julkaistaan Suomen Golfliiton Facebook-sivulla.

Ahvenanmaalainen pannukakku maistui mainiosti Pro-Amin osallistujille – joillekin ensimmäistä kertaa.