Ruotsalaisten voitonjuhlat jatkuivat LET:llä – Wikström paras suomalainen

Ladies European Tour on tänä vuonna ollut todellista ruotsalaispelaajien dominointia. Tällä viikolla nähtiin jälleen yksi ruotsalaisvoitto lisää, kun Maja Stark hurjasteli LET:n ja LPGA Tourin yhteiskilpailun, ISPS Handa World Invitationalin voittoon Pohjois-Irlannissa.

Sunnuntaina tullut voitto oli Starkille jo kauden kolmas ykköstila LET:llä. Koska kilpailu oli myös osa LPGA Tourin kalenteria, voitto tiesi sitä, että Stark saa kahden vuoden voittajakategorian LPGA Tourille.

”Olen unelmoinut LPGA Tourilla pelaamisesta niin kauan. Tämä merkitsee minulle todella paljon. Tämän takia tänne tulin, sillä halusin voittajakategorian, jotta minun ei tarvitse pelata stressaavia karsintoja päästäkseni LPGA Tourille”, LPGA Tourin jäseneksi saman tien liittynyt Stark kertoi.

Stark toi ruotsalaisille jo kauden seitsemännen voiton LET:llä tuoreimmalla voitollaan. Hurjassa vireessä oleva Linn Grant on voittanut Starkin tavoin jo kolmasti tällä kaudella, ja Pohjois-Irlannissa hän oli komeasti neljäs.

Miesten kanssa yhteiskisana pelatun kilpailun voittotulos oli Starkilla -20. Samoilla kentillä pelatun miesten kilpailun voittajaksi ylsi Ewen Ferguson (-12). Neljänneltä sijalta päätöspäivään lähtenyt Stark ei antanut muille mitään mahdollisuuksia sunnuntaina, vaan hän löi tauluun uuden kenttäennätyksen 63 lyöntiä, joka siivitti hänet viiden lyönnin voittoon ennen Yhdysvaltojen Allisen Corpuzia. Englannin Georgia Hall (-14) sijoittui kolmanneksi.

Naisten kilpailussa parhaaksi suomalaiseksi ylsi lopulta Ursula Wikström. Hän oli ainoa suomalaispelaaja, joka selvitti kahden kierroksen jälkeisen cutin. Kilpailussa oli poikkeuksellisesti cut myös kolmannen päivän jälkeen, joka koitui lopulta Wikströmin kohtaloksi. Hänen sijoituksensa oli lopulta 48:s tuloksella +1.

Miesten puolella Lauri Ruuska koki Wikströmin kohtalon, ja jäi ulos viimeiseltä kierrokselta. Hän sijoittui sijalle 50.

Ladies European Tourilla on seuraavaksi ohjelmassa Aramco Team Series -kilpailu Espanjan Sotograndessa. Siellä nähdään suomalaisten LET-pelaajien lisäksi myös Matilda Castren.