Sähköinen suomalaispäivä Pickalassa – Linda Osalalle huippukierros

Ennakkoajatukset kovasta tulostasosta Ladies Open by Pickala Rock Resort -kilpailussa kävivät torstain avauskierroksella toteen. Kilpailun johtopaikka irtoaa tuloksella -8, josta vastasi Espanjan Carmen Alonso. Alonso päätti urakkansa eagleen ja birdieen juuri ennen kello kymmentä illalla, kun peli päättyi. Toisena lyönnin päässä tuloksella -7 on Itävallan Christine Wolf.

Kovan tuloksen löi tauluun myös Linda Osala, jonka avauskierroksen tulos oli 66 (-6). Upeasti pelannut entinen Pickala Golf Clubin jäsen Osala jakaa kolmatta sijaa Lauren Taylorin kanssa.

Avauspäivää varjostivat kaksi ukkoskeskeytystä, jotka viivyttivät iltapäivän lähtijöiden tiiaikoja lopulta yli neljällä tunnilla. Aamupäivän viimeisten pelaajien kierrokset kestivät keskeytysten takia yli kahdeksan tuntia.

Park-kentän takaysiltä kilpailunsa käynnistänyt Osala sai melkoisen hurmoksen päälle heti alkukierroksesta, kun hän teki birdiet rei’ille 13, 14 ja 15. Ja kun 16. reiällä hän onnistui vielä chippaamaan noin 13-metrisen eaglen reikään, komeili Osalan nimi tuloslistan kärjessä. Eikä meno vielä tähänkään hyytynyt, vaan birdie merkattiin korttiin myös seuraavalla reiällä.

Osalalle reikään mennyt chippi oli melkoinen työvoitto vuosien yrittämisen jälkeen.

”En edes muista, milloin olen viimeksi kisassa chipannut reikään. Minulla on ollut näiden chippien kanssa vähän raskas taival. Aloin jo miettiä todennäköisyyksien valossa, että voiko tämä chippi mennä reikään. Ja menihän se”, Osala naureskeli hienolle onnistumiselleen.

Loistavan chipin lisäksi Osalan päivän onnistumisen takana oli hyvä puttipeli. Siihen hän sai caddiena toimineelta mieheltään tärkeän muistutuksen heti kierroksen alkupuolella.

”En tiedä sanoiko joku Oskulle jotain, vai keksikö hän sen omasta päästään, mutta hän sanoi minulle, että minun pitää tehdä ne birdiet, eivät ne tule itsestään. Sen jälkeen sain heti kolmemetrisen birdien sisään.”

Osalalla on kentällä hyvä yhteistyö miehensä kanssa. Puheensorina on jatkuvaa, ja juttuaiheeksi käy melkein mikä hyvänsä.

”Olisi ihan kuolemaksi, jos olisimme hiljaa. Välillä laulamme lastenlauluja ja välillä mietitään, mitä syödään illalla. Rupattelemme koko ajan. Minä koen, että tarvitsen sitä”, Osala sanoi.

Päivän toinen suomalaisonnistuja oli amatööri Katri Bakker. Hän aloitti kilpailun kovalla 68 (-4) kierroksella. Se oikeuttaa tällä hetkellä jaettuun kuudenteen sijaan.

Katri Bakkerin peli oli torstaina hanskassa. Kuva: Juha Hakulinen

Bakker teki päivän aikana vain yhden bogin, ja peli kulki komeasti.

”Oli hyvä päivä. Lyönti tuntui varmalta ja sain putteja sisään”, Bakker tuumasi.

Hurjan pitkäksi venyneen kierroksen kaksi ukkoskeskeytystä eivät olleet varmasti kenenkään pelaajan mieleen, mutta Bakker osasi suhtautua niihin kilpagolfarin asenteella.

”Eihän niille mitään voi. Ja kyllähän siinä pääsi aina lämmittelemään ennen kuin pelit jatkuivat.”

Pickalassa kevään ja alkukesän aikana muutamia harjoituskierroksia pelanneen Bakkerin tunnelmat kotikisasta olivat torstain jälkeen makeat. Vaikka tämä ei olekaan Bakkerin ensimmäinen LET-kilpailu, merkitsee mukana olo hänelle paljon.

”Viime vuonna Ahvenanmaalla sai fiilistä, että minkälaiset karkelot nämä ovat. On kyllä hienoa olla täällä.”

Bakkerin kanssa samassa ryhmässä pelannut Wolf antoi kierroksen jälkeen kiitoksia loistavalle peliryhmälleen. Hän myös nosti esiin paikalle saapuneen suomalaisyleisön, joka kannusti itävaltalaispelaajaa siinä missä Bakkeriakin.

Draivia käytännössä joka väliin lyönyt Wolf antoi isoimmat kiitokset päivän tuloksesta bäginsä lyhimmälle mailalle.

”Putteri oli kuumana tänään. Löin myös pari pitkää rautaa lähelle, josta pääsin laittamaan putin reikään lyhyeltä matkalta”, ilman bogeja päivästä selvinnyt Wolf kertoi.

Iltapäivän suomalaisista parhaiten kierrostaan on pelannut Sanna Nuutinen. Hän on 15 reiän jälkeen tuloksessa -2.

Ukkosten takia todella pitkäksi venynyttä avauspäivää jatketaan perjantaiaamuna kello 8.45. Toinen kierros pääsee käynnistymään tämän hetken tiedon mukaan 9.30, tunnin suunniteltua aikataulua myöhemmin.

Perjantaina kilpailua voi seurata myös televisiosta. Lähetys tulee Ruutu-palvelusta kello 12–15.

Tulokset