Suomen LET-kilpailun voittaja saa mukaansa upeaa ahvenanmaalaista käsityötä

Voittajille jaettavien palkintojen kirjo on golfmaailmassa valtava. On erilaisia lasipokaaleja, pröystäilevän suuria pystejä, erilaisia lautasia ja jos jonkinlaisia yhteistyökumppaneiden logoista rakennettuja virityksiä.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailun voittaja tulee sen sijaan saamaan palkinnoksi aitoa ahvenanmaalaista käsityötä, joka on syntynyt kultaseppä Maria Karlströmin käsissä.

Blomman-koruistaan tunnettu Karlström sai inspiraation palkintoon golfpallon muodosta, ja hän taiteili sen itselleen tutulla tavalla.

”Palkinto on kasattu noin 45 kukasta, jotka on liitetty yhteen. Työskentelin sen kanssa 50–60 tuntia. Halusin tehdä sellaisen palkinnon, joka on kevyt ja jonka haluaisin ehkä itsekin voittaa”, Karlström kertoo pokaalista.

Guldviva kultasepänliikkeen omistava Karlström on innokas golfari ja myös Ålands Golfklubin jäsen.

”Pallo oli minulle varsin ilmeinen valinta palkinnon muodoksi. Me kaikki tiedämme pallon, vaikka välillä olemmekin suuttuneita sille. Mutta tein tästä pallosta sellaisen, jota on kiva katsoa”, kultaseppä nauraa.

Palkinnon arvoa kohottaa sekin, että sterling-hopeasta valmistettu palkinto on ainoa laatuaan. Palkintoon liittyy myös toinen erityispiirre.

”Olen tehnyt koruja työkseni koko elämäni, mutta tämä oli ensimmäinen palkinto, minkä olen tehnyt.”

Karlström pelasi keskiviikon Pro-Am-kilpailussa, jossa hän pääsi näkemään Euroopan kärkipään naisten peliä vierestä. Tasoituksella 25 pelaavalle Karlströmille se oli hieno hetki.

”Pelasimme Caroline Hedwallin kanssa. Oli todella hienoa päästä pelaamaan hänen kanssaan. Kävin myös ensimmäisenä kisapäivänä seuraamassa meidän pelaajien kierrosta. Aion olla täällä koko kisan ajan, ja haluan nähdä, kuka heistä lopulta voittaa minun tekemän palkinnon”, hän sanoo ja viittasi ”meidän pelaajilla” Ålands Golfklubin Anna-Karin Salméniin ja Emma Lindmaniin, jotka pelaavat kilpailussa järjestävän seuran kutsuilla.

Lauantain aikana selviää, kuka upean palkinnon lopulta voittaa.