Suorat lähetykset tuovat huippugolfin kotikatsomoihinkin

Naisten Euroopan kiertue valtaa Ahvenanmaan syyskuun alussa, kun Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken pelataan Ålands Golfklubin Slottsbanan-kentällä 1.-3.9. Kansainvälinen tv-signaali mahdollistaa kilpailun seuraamisen lähes mistä päin maailmaa tahansa.

Matilda Castrenin viime vuotisen kotivoiton jälkeen odotukset ovat korkealla, vaikka Suomen ykköstähti keskittyykin kilpailemaan LPGA-kiertueella Yhdysvalloissa. Nähtäisiinkö Ahvenanmaalla jälleen suomalaisjuhlat kotiyleisön edessä?

Mukana kilpailussa on kaikkiaan 18 suomalaista, joten kannustettavia riittää reilusti.

Toukokuussa avausvoittonsa pääkiertueella napannut Tiia Koivisto on ennakolta suomalaisrintaman vahvin nyrkki.

Kilpailuun on vapaa pääsy, mutta suorat lähetykset tuovat tunnelman ja hienot suoritukset myös kotikatsomoihinkin. Ruutu-palvelu esittää kaikille avointa suoraa lähetystä kolmen tunnin ajan sekä perjantaina että lauantaina.

Lauantain ratkaisuhetket lähetetään suorana myös Ylellä, jossa selostajana on olympiagolfistakin tuttu Juha Valvio. Kommentaattorina ja kovan luokan asiantuntijana Ylellä on kaksinkertainen LET-voittaja Minea Blomqvist-Kakko.

Suora lähetys tehdään kansainvälisellä signaalilla, ja Suomi Golfin parhaat hetket näkyvät yli 100 maassa ja jopa 250 miljoonalle kotitaloudelle.

”Aina kun suomalainen golfari on voittajasuosikki Euroopan ykköstason kiertueella, toivomme sille laajaa näkyvyyttä. Ahvenanmaa ja Slottsbanan tarjoavat uniikin golfelämyksen koko maailman mittakaavassa, joten nyt on erinomainen paikka suomalaisille puolustaa kotikisan voittoa. Haluamme näyttää hienoa Suomi-kuvaa mahdollisimman monille ja tuoda lisäarvoa suomalaisille golfin tukijoille”, sanoo Golfliiton markkinointi- ja myyntipäällikkö Kimmo Rantamäki.

TV-aikataulu:

Perjantai 2.9.
Ruutu klo 13-16

Lauantai 3.9.
Ruutu klo 12-15
Yle TV2 klo 12-15