Teknisen puolen veturi – Jan Lindgren on avainasemassa LET-kisan rakentamisessa

Esimerkiksi TV-kaapeleita tarvitsee vetää useita kilometrejä

Maarianhaminan keskustasta on matkaa Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailun näyttämönä toimivalle Ålands Golfklubin kentälle noin 25 kilometriä. Suurin osa kilpailijoista majoittuu keskustan hotelleissa, joten heidän kuljettaminen kisapaikalle ja sieltä pois on tärkeä saada toimimaan ajallaan.

Tässä vaiheessa kuvaan astuu Jan Lindgren, yksi Suomen LET-kisan tärkeistä vapaaehtoishaarojen vetäjistä. Lindgrenin vastuulla ovat kuljetukset, rakentaminen ja turvallisuus.

Pelaajien kuljettamiseen on rakennettu tarkka aikataulu, että homma toimii joutuisasti.

”Liikennöimme tätä väliä neljällä bussilla. Pelaajat pääsevät varmasti ajallaan kentälle ja sieltä pois”, Lindgren lupaa.

Rakentamispuoli tulee työllistämään Lindgreniä reilusti sekä ennen kilpailua että sen jälkeen. Klubitalon alueelle rakennetaan väliaikaisia katsomoita, ravintoloita ja tv-tuotantotiloja. Sen lisäksi kentän alueelle pitää tehdä valmistelevia töitä kisan televisiointia varten.

”Kameroita viedään kauaksi klubitalolta, ja sinne pitää vetää kaapeleita useita kilometrejä. Ja kilpailun jälkeen kaikki pitää myös purkaa pois”, hän huomauttaa.

Lindgren arvioi, että ennen kilpailua tehtävissä rakennustöissä hänellä on apunaan 20–30 vapaaehtoista. Yhteensä vapaaehtoisia on kilpailun järjestämisessä mukana noin 150.

”Meillä on paljon vapaaehtoisia, ja he tykkäävät olla auttamassa tapahtuman läpiviennissä. Uskon, että saamme tehtyä hienon tapahtuman, johon tulee paljon yleisöä.”

Kun kisakenttänä toimiva Slottsbanan oli uudistustöiden takia pitkään kiinni, Lindgren oppi sillä aikaa tykkäämään Kungsbanasta enemmän. Parinkympin tasoituksella pelaava Lindgren sanoo, että uusittu Slottsbanan on hänen tasoiselleen pelaajalle hieman liian vaikea.

”Minun pitäisi ehkä pelata sitä lähemmältä tiipaikalta, niin se olisi helpompi”, hän tosin myöntää.

Parhaaksi muistoksi Slottsbanalta Lindgren nostaa parin vuoden takaisen best ball -kilpailun, johon hän kaverinsa kanssa osallistui. Heidän pelikaverit olivat lyöntivuorossa 13. reiällä, ja par 3:lla oli hole in one -palkintona sähköauto.

”Toinen heistä sanoi, että jos teet holarin, maksan palkintoautosta tulevat verot. No tämä vanhempi pappa sitten löi draivinsa, joka pomppujen ja rullien jälkeen löysi lopulta tiensä reikään. Se oli melko hauska tapaus”, Lindgren nauraa.

Toivottavasti samanlaisia onnenkantamoisia nähdään myös syyskuussa, kun maanosan parhaat naispelaajat pelaavat Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailua. Slottsbananin 13.reikä on kilpailussa reikä numero 8.