Tiia Koivistolle jälleen hyvä kilpailu LET:llä

Hyvän pelivireen löytänyt Tiia Koivisto oli jälleen paras suomalainen Ladies European Tourilla. Koivisto sijoittui Golf Club Margaran kentällä pelatussa Ladies Italian Openissa 11:nneksi tuloksella -5 (71–71–69).

Koiviston otteet olivat koko kilpailun ajan tasaisia, mutta se aivan viimeinen puristus jäi puuttumaan, jotta hän olisi kyennet taistelemaan jälleen voitosta.

”Ei lähtenyt peli oikein missään vaiheessa lentoon. Tasaista suorittamista”, Koivisto viestitti Italiasta.

Lauantaina kilpailun parhaan kierrostuloksensa pelannut Koivisto jäi vähän harmittelemaan, kun enemmänkin olisi ollut tarjolla.

”Tänään (löin) 16 griiniä, mutta en ollut oikein lähellä lippua. Peli on kuitenkin ihan hyvässä kuosissa, pientä terävyyttä vaan lisää.”

Koiviston tilille kilahti palkintorahaa 4700 euroa.

Suomen LET-konkareista Noora Komulainen oli lopputuloksissa 25:s (par) ja Ursula Wikström 31:s (+1). Myös Karina Kukkonen pääsi pelaamaan kaikki kolme kierrosta. Hänen sijoituksensa oli 55:s (+7).

Voittoa Italiassa juhli Sveitsin Morgane Metraux (-10). Voitto oli historiallinen, sillä Metraux’sta tuli ensimmäinen sveitsiläinen LET-voittaja. Tyyli, millä voitto tuli, oli ikimuistoinen: Metraux teki ensimmäisellä uusintareiällä eaglen, ja jätti Meghan MacLarenin ja italialaisamatööri Alessandra Fanalin nuolemaan näppejään.

Ensi viikolla LET:llä pelataan iso kilpailu, kun vuorossa on Scandinavian Mixed. Halmstad Golf Clubilla Ruotsissa pelattava LET:n ja DP World Tourin yhteiskisa tuo länsinaapuriin sekä naisten että miesten kiertueiden kärkinimet.

Suomalaisnaisista mukana ovat Koivisto, Komulainen, Wikström sekä muutaman viikon lepo- ja harjoitustauolta kilpakentille palaava Sanna Nuutinen.