Vapaaehtoisten avulla isonkin golfkilpailun järjestelyt onnistuvat kunnialla

Ålands Golfklubb aloitti vapaaehtoisten rekrytoinnin Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailuun jo hyvissä ajoin talvella. Tällä viikolla he pääsivät vihdoin hommiin, kun Ladies European Tourin Suomen-kilpailu käynnistyi torstaina.

Klubitalon VIP-ravintolan ovella työskentelevä Maria Rajamäki ei ole kolmen lapsen äitinä aiemmin juuri vapaaehtoistöihin ehtinyt, mutta tämän viikon kilpailuun hän lähti mielellään auttamaan.

”Golf on minun juttuni, ja koin, että nyt ehdin mukaan”, Rajamäki kertoo.

Rajamäen työnkuva on varsin selkeä jokaisena kilpailupäivänä.

”Päästän ihmisiä sisälle ja tarkistan, onko heillä oikeutta tulla VIP-alueelle”, Rajamäki kuvailee työtään.

Pelkkää työntekoa Rajamäen loppuviikko ei tule olemaan, vaan aiemminkin naisten ammattilaisgolfia seuraamassa olleena hän haluaa päästä näkemään sitä uudelleen.

”Odotan, että pääsen kentälle seuraamaan kilpailua näinä muina päivinä. Työskentelen jokaisena kilpailupäivänä kuusi tuntia, mutta onneksi siinä jää aikaa mennä katsomaan kilpailuakin.”

Alf Sonntagin kierroksella keräämät tulokset näkyvät klubialueen tulostaulujen lisäksi myös LET:n tulospalvelussa. Kuva: Juha Hakulinen

Vapaaehtoisena tulostenkirjaajana Elena Colombon, Teresa Diez Molinerin ja Clara Youngin ryhmässä toiminut Alf Sonntag oli työvuorossa torstaina aamupäivällä. Sonntag oli vaikuttunut LET-ammattilaisten tasosta.

”He löivät niin hyvin. Eivät välttämättä juurikaan pidemmälle, mutta heidän pallonsa olivat keskellä väylää”, Sonntag nauroi, kun hän vertasi omaa peliään ammattilaisten peliin.

Sonntag on työvuorossa jokaisena kilpailupäivänä, mutta ryhmä vaihtuu päivittäin. Hän kokee, että kävelevä työ on hänelle mielekkäämpi kuin vain paikallaan oleminen.

”On hienoa kiertää ryhmän kanssa koko kierros, silloin siinä saa hyvän kokonaiskuvan kierroksesta.”

Kisavieraiden hyvinvointi on tärkeässä roolissa onnistuneessa tapahtumassa. Siitä pitää huolen Lars-Erik Lindqvist. Kuva: Juha Hakulinen

Vesi on golfareille todella tärkeää kierroksella, ja sen saannista pelaajille huolehtii Lars-Erik Lindqvist. Juomahuolto on kilpagolfareille yhtä tärkeää kuin tavallisellekin klubipelaajalle, mutta kesken kilpailun vettä ei ehdi kovin kaukaa lähteä hakemaan.

”Toimitamme vettä molemmille starttipaikoille ja matkan varrella oleville tiipaikoille, ettei pelaajien tarvitse lähteä etsimään vettä mistään”, Lindqvist selventää.

Juomahuollon lisäksi Lindqvist huolehtii myös kisavieraiden hyvinvoinnista.

”Olen vastuussa yleisöstä ja heidän liikkumisestaan täällä kentällä. Tärkeä osa työtä on neuvoa ihmisille, missä saa olla, mistä löytyy ruokapaikat ja missä wc:t sijaitsevat.”

Ålands Golfklubb on tehnyt loistavaa työtä vapaaehtoisten kanssa, sillä heitä on riittävän paljon. Väki on myös vaatetettu yhtenäisesti, joka lisää suuren kilpailun tuntua, kun järjestävän tahon talkoolaiset erottaa selkeästi.