Kesän parhaat viikot lähestyvät, ja samalla myös Ladies European Tourin kotikisan paluu Suomeen. Tasan kuukauden päästä Aura Golfissa on jo ensimmäinen Gant Ladies Openin kilpailupäivä täydessä vauhdissa. Kisajärjestelyjen viimeisiä valmisteluja ja tarkisteluja tehdäänkin parhaillaan, ja alkuviikosta myös Ladies European Tourin kilpailunjohtaja Davide Lantos saapui paikan päälle hiomaan yksityiskohtia.
Kaikkien LET-kisojen osalta käydään Tourin puolelta läpi sama prosessi, johon kuuluu muutamia kenttätapaamisia, tarvittaessa kentänhoidon tukipalveluita sekä luonnollisesti useita suunnittelupalavereita etäyhteyksin. Aura Golfissa Lantos kävi tutustumassa ensimmäisen kerran viime lokakuussa.
Tämän viikon visiitin tarkoitus oli lyödä lukkoon kentän set-up mittoineen sekä käydä vielä läpi yksityiskohtainen tarkastuslista kilpailusta, jotta viralliset tiedot voidaan välittää pelaajille.
Kenttäkierroksella Lantosin mukana olivat Aura Golfin kenttämestari Matti Höglund ja Golfliiton kilpailuorganisaatiosta asiantuntija Mika Wikström. Kolmikko päätti yhdessä mitä tiiauspaikkoja kilpailussa käytetään, onko kentällä jotain mitä täytyy erityisesti huomioida sekä kisaviikon griinien nopeudesta ja mahdollisista lipunpaikoista. Tämän perusteella kenttähenkilökunta pystyy esimerkiksi säätelemään tiipaikkojen tai griinien kulutusta lähempänä kilpailua.
Gant Ladies Openissa kenttä pelataan hieman yli 5600 metrin mittaisena, eli suurin osa väylistä pelataan läheltä takatiitä tai keltaisilta. Maisemien ihastelun lisäksi Lantos oli erityisen tyytyväinen kenttään ja Aura Golfin upeisiin griineihin.
”Kenttä on loistavassa kunnossa. Jos kaikkialla olisi tällaiset olosuhteet, olisi minun työni helppoa”, reilut 10 vuotta kiertueelle työskennellyt Lantos iloitsee.
Ulkoilun jälkeen palattiin isommalla porukalla neuvottelutilaan ja aloitettiin kattavan tarkastuslistan läpikäyminen, eli käytännössä miten 126 pelaajan ja mahdollisten caddieiden, kilpailun henkilökunnan, vapaaehtoisten ja yleisön viikko saadaan sujumaan jouhevasti.
Mikä on pelaajapalveluiden tilanne, missä sijaitsevat players lounge ja fysioterapia, miten harjoituskierrokset varataan, onko majoitus rajattu kisahotelliin, kuinka ruokailut järjestetään, entä parkkeeraminen, pro-amin järjestelyt, golfautojen riittävyys, televisiointi, miten yleisö liikkuu ja tarvitseeko kulkemista rajata köysin, eri kulkuluvat, median rooli ja niin edelleen.
Listaan merkittävän lisäulottuvuuden tuo terveysturvallisuus, joka vaikuttaa kaikkiin osa-alueisiin ja jokaiseen paikalla olijaan. Pelaajat ja henkilökunta ovat kuplassa, joten liikkuminen täytyy hoitaa niin ettei tarpeettomia ulkopuolisia kontakteja synny. Kuplassa olijat täyttävät päivittäin terveyskyselyn, ja koronatestausta tehdään mahdollisesti myös kisapaikalla.
Ulkomaalaisten pelaajien saaminen Suomeenkaan ei ole tällä hetkellä yksinkertaisinta, vaan Rajavartiolaitokselta on pyydetty maahantuloon vaadittavat lisätodistukset.
”Terveysturvallisuudesta huolehtiminen on vienyt paljon resursseja, mutta viranomaiset ovat suhtautuneet positiivisesti tapahtuman järjestämiseen. Tiedotamme aktiivisesti mahdollisista aihetta koskevista järjestelyistä”, promoottori Juha Juvonen Golfliitosta kertoo.
Tämän mittaluokan tapahtuman järjestäminen vaatii yhteistyötä monien tahojen kanssa ja kisajärjestelyt jatkuvat vielä loppumetreille asti, mutta kaikkiaan tilanne näyttää lupaavalta. Aura Golf on valmiina vastaanottamaan 15.-17.7. sekä huippupelaajat että suomalaisyleisön Ruissaloon. Tämän viikon torstaina Aura Golfissa järjestetään kisan virallinen mediapäivä, ja paikalla ovat kaikki suomalaiset LET-pelaajat kertomassa ennakkotunnelmistaan.