Wikström jälleen paras suomalainen LET:llä – Backmaniltakin hieno kilpailu

Ladies European Tourilla vietettiin juhannusta Czech Ladies Openin merkeissä. Royal Beroun Golf Clubilla saatiin amatöörivoittaja, kun Tsekin Jana Melichova (-14) kukisti maannaisensa Klara Spilkovan ja Tanskan Nicole Broch Estrupin yhden lyönnin marginaalilla.

Suomalaisista parhaiten onnistui Ursula Wikström (-8), joka sijoittui jaetulle yhdeksännelle sijalle. Wikströmin avauskierros oli tunnusteleva 72 lyönnin kierros, mutta kaksi viimeistä päivää hän pelasi komeasti 68–68.

”Viimeiset 27 reikää oli jo stedimpää peliä. Muutaman putinkin sain sisään viikon aikana”, Wikström kommentoi onnistumisiaan ja nauroi perään, että olisi sen juhannuksen voinut huonomminkin viettää.

Yhdeksäs sija toi Wikströmille palkintorahaa 5 000 euroa. Tämän kauden kokonaisansiot kohosivat Tsekin kilpailun myötä yli 40 000 euroon.

Toiseksi parhaaksi suomalaiseksi nousi amatööri Anna Backman (-6). Miamin yliopiston värejä kantava Backman pääsi kilpailuun mukaan villillä kortilla, ja hän käytti näyttöpaikkansa todella mallikkaasti.

Lopputuloksissa komeasti 16:nneksi sijoittunut Backman nautti pelikokemuksesta ammattilaisten keskellä.

”On kyllä hyvät fiilikset. Oli hyvää tekemistä oikeastaan koko viikon. Vaikka toisella kierroksella ei tullut hyvää tulosta, olen silti tyytyväinen, että onnistuin taistelemaan itseni cutista läpi. Se oli tavoitteena tähän viikkoon, että pääsee cutista”, toisella kierroksella kaksi tuplabogia peräkkäin tehnyt ja tuloksen 74 pelannut Backman kertoi.

Sunnuntaina Backman olikin sitten elementissään. Hän pelasi päivän kolmanneksi parhaan kierrostuloksen, 66, joka nosti häntä tuloslistalla reilusti kohti kärkeä.

”Sama hyvä fiilis oli tänäänkin, mutta tänään sain tehtyä tulostakin. Löin tarpeeksi lähelle, että sai putteja sisään. Eikä tänään tullut sellaisia virheitä, mitä kahtena ensimmäisenä tuli”, hyvillä mielin kilpailun jälkeen ollut Backman jatkoi.

Tiiviin opiskeluvuoden ja college golf -kauden jälkeen Backman on ladannut akkuja ja treenannut sopivasti. Kesän ohjelmaan hänellä kuuluvat sekä henkilökohtaiset että joukkueiden EM-kilpailut. Molemmat kilpailut käydään heinäkuussa. Elokuussa hän kilpailee Erkko Trophyssa, joka on hänen ainoa kilpailunsa Suomessa tänä kesänä.

”Haluan ottaa vähän iisimmin näin kesällä. Jenkeissä on niin hektistä, kun on niin paljon kisoja.”

Kolmas cutin selvittänyt suomalaispelaaja, Krista Bakker (-4) sijoittui jaetulle 30. sijalle.

Kahdeksan suomalaispelaajan LET-pelit jatkuvat ensi viikolla Saksassa, kun kiertue siirtyy Berliiniin. Siellä kilpaillaan German Masters.