Wikströmiltä ja Komulaiselta loistava aloitus Ahvenanmaan kotikilpailussa

Golfkilpailua ei voiteta ensimmäisenä päivänä, mutta ei siitä haittaakaan ole tulevia päiviä silmällä pitäen, jos kilpailun aloittaa kärjen tahdissa. Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken -kilpailun kärkipaikkaa avauspäivän jälkeen jakava Ursula Wikström (68, -4) ja jaetulla seitsemännellä sijalla oleva Noora Komulainen (71, -1) toimivat juuri näin.

Ålands Golfklubin Slottsbanan-kentän haastavilla viheriöillä loistavan kierroksen taiteillut Wikström koki kierroksensa sujuneen lopulta varsin hyvin.

”Oli sillä tavalla helppo päivä, ettei tullut mitään suuria virheitä ja muutama putti upposi. Puttaaminen on ollut vähän vaikeaa minulle ja griineillä oli hyvin epämukavaa. Silti sain muutaman putin uppoamaan. Se oli kivaa”, itävaltalaisen Emma Spitzin kanssa kärkipaikkaa jakava Wikström luonnehti avauspäiväänsä.

Torstain kierroksella oli ajoittain syksyn tuntua, kun tuuli puhalsi kohtuullisesti, ja päivän viimeiset ryhmät saivat niskaansa vielä viileän sadekuuronkin. Se ei kuitenkaan Wikströmin menoa hidastanut.

”Vähän ennen kuin sade tuli, lämpötila tippui aika reippaasti. Siinä sai laittaa lisää vaatteita päälle ja hanskat käteen. Aika kylmäksi sitten veti, mutta olisi voinut olla paljon pahempikin”, Wikström luonnehti reilusti yli viiden tunnin mittaiseksi venähtäneen kierroksen jälkeen.

Kilpailunsa 9. reiältä aloittanut Wikström naputteli kierroksen alkupuoliskon hyvää tahtia tehtyään neljä birdieä. Kierroksen jälkipuoliskolla ei tapahtunut tuloksellisesti kummia, vain yksi bogi ja birdie. Siitä on hyvä jatkaa perjantaille.

Noora Komulaisen birdieputit kiertelivät torstaina reiän reunoja, mutta toisaalta par-putit kolisivat komeasti sisään. Kuva: Tomi Natri

Päivän toinen suomalaisonnistuja oli Noora Komulainen. Wikströmin perässä pelannut Komulainen ei sortunut päivän aikana yhteenkään bogiin.

”Se oli itseasiassa ensimmäinen ’bogifree’ tänä vuonna. Varsinkin tässä tuulessa ja tällä kentällä se on tosi hyvä ja olen tyytyväinen”, Komulainen sanoi.

Bogien vähyys oli Komulaisen kannalta positiivinen asia, mutta birdiet loistivat lähes yhtä selvästi poissaolollaan. Komulaisen päivän ainoa birdie ilmestyi reiälle 15.

”Oli kyllä tosi paljon birdiepaikkoja, mitä en käyttänyt. Putit eivät olleet huonoja, mutta ne eivät olleet tarpeeksi hyviä”, Komulainen arvioi päivän viheriötyöskentelyään.

Slottsbanan-kentän viheriöt ovat olleet puheenaiheena koko alkuviikon, sillä ne ovat kerrassaan loistavat. Viikosta toiseen Ladies European Tour -kenttien huippuviheriöillä pelaava Komulainen yhtyi kehuihin.

”Griinit ovat yhdet parhaista, mitä meillä on koko vuonna. Nämä ovat tosi hyvät ja nopeat, ja pallo rullaa ihanasti. Veikkaan, että huomenaamulla päästään pelaamaan täydellisille griineille”, perjantaina kello 10.13 kentälle lähtevä Komulainen ylisti.

Muiden suomalaisten osalta avauspäivä jätti kirittävää – osalla enemmän ja osalla vähemmän. Triplabogilla kilpailunsa aloittanut Tiia Koivisto taisteli lopulta tuloksen +2, johon ylsi myös aamun ensimmäisessä ryhmässä pelannut Karina Kukkonen. Muilla suomalaisilla on kärkeen matkaa vähintään seitsemän lyöntiä.

Kilpailu jatkuu mielenkiintoisista asetelmista perjantaiaamuna kello 8.45. Perjantain pelejä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu-palvelusta kello 13–16.

Tulokset